Почетна Локалне вестиГроцка Водовод из Гроцке му тражи да прво исплати све рате, па да га прикључи на мрежу

Водовод из Гроцке му тражи да прво исплати све рате, па да га прикључи на мрежу

Услови нису исти за све

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На примеру Предрага Стојиљковића из Загребачке улице у Врчину, може се увидети како локална власт се понаша према онима који нису чланови СНС-а.

Стојиљковић живи у насељу Врчин, али нема прикључак на водоводну мрежу ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. Затражио је од локалног водовода да му одобре прикључење, као и да прикључак плати на рате, кроз редовни месечни рачун.

За Стојиљковића се зна да није симпатизер СНС-а, и врло често је ишао на суђења против Драгољуба Симоновића како би дао подршку редакцији Жиг инфа. И данас је критичан према локалној власти. Све то, изгледа, резултирало је да Стојиљковић добије једну врло „интересантну“ понуду за прикључак на водоводну мрежу водовода из Гроцке.

Наиме, Стојиљковићу је одобрено прикључење али ће се  оно десити тек када исплати прикључак. Тачније, из водовода Гроцка су „изашли“ у сусрет и дали су могућност Стојиљковићу да се прикључу на водоводну мрежу, а да у ратама плати прикључак, али ће се прикључење десити тек када исплати последњу рату. Тражио је Стојиљковић гаранције да уколико то и учини, он заиста буде прикључен, међутим из водовода Гроцка, гаранције не стижу.

  • Ја не знам шта да кажем. То вам је исто као да ви тражите кредит од банке, а банка вам каже у реду одобравамо вам кредит, почните са исплатама у ратама, па када исплатите последњу рату, ми ћемо вам дати одобрени новац. Можда ја нисам баш школован, али то тако изгледа. Па пре неки дан сам чуо од директорке водовода да је 90 домаћинстава у Камендолу прикључено на водоводну мрежу и да прикључење плаћају на више месечних рата, а Предрагу Стојиљковићу се то не одобрава. Ја нисам члан СНС-а и немам позитивно мишљење о локалној власти и сигуран сам да је ово само политичка одлука, каже Предраг Стојиљковић за Жиг инфо.

Шта кажу из Водовода Гроцка на Стојиљковићеве тврдње, нисмо успели да сазнамо јер комуникација са новинарима из овог предузећа је, изгледа, забрањена. Како другачије оправдати рад овог предузећа који не жели да са грађанима кроз медије има комуникацију, а питање је било од јавног значаја за све мештане Гроцке, односно како доћи до прикључка на водоводну мрежу.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Директорка водовода Гроцка, Фејсбук

Можда ти се свиди

Оставите коментар