Почетна » За део радника при општини Гроцка још увек нема плате, поједини кажу и не треба им

За део радника при општини Гроцка још увек нема плате, поједини кажу и не треба им

Нема пара за Агенцијске раднике

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа, радници који су запослени преко „Еуросекјуритиа“ у ГО Гроцка још увек нису примили зараде за септембар месец.

Према званичним информацијама добијених од ГО Гроцка, до половине јула ове године предузећу „Еуросекјурити“ исплаћено је 5 556 000 динара, а предвиђено је чак 17 928 800.00 динара само за услуге „физичко-техничког обезбеђења“. Не треба заборавити да се овом предузећу „упумпава новац“ и на друге начине, као што је „прање фасаде“ зграде ГО Гроцка.

Међутим, све то није довољно да би се имало за прекобројне раднике који се налазе на списку запослених преко ове Агенције. Како ствари данас стоје, тешко ће се имати за исплате зарада до краја текуће 2022. године. Ипак, појединим радницима то, изгледа, не представља проблем.

  • Све и да је не буде до краја године, нема везе. Ја свакако и не долазим на посао. Што треба, обавим за странку и то је све што се очекује од мене. Примао сам редовно до краја септембра плату, за овај рад доста је, каже један од радника запослен преко „Еуросекјуритиа“ за Жиг инфо.

Има и оних који једва састављају крај са крајем и како кажу, тешко да ће издржати још који дан без плате.

  • Долазим сваки дан на посао и редовно га обављам. Готово све исто, ако не и више него ови што су запослени преко општине лично, али ја немам плату а њихова је дупло већа. Има оних и који не долазе на посао, њих баш брига. За разлику од многих, ја сам своју плату зарадио, али ја је немам. Не верујем да ћу још дуго издржати, иду славе а ја без динара, изјавио је други радник за Жиг инфо.

Више радника који су разговарали са нама кажу да су очајни. Имају сазнања да су појединим радницима дате плате, јер сутра славе, али су те паре „легле“ на руке и то као позајмица.

Према сазнањима Жиг инфа, председник Гроцке је од једног приватника (име познато редакцији) затражио 1,5 милиона као позајмицу да би, како му је написано у поруци, исплатио плате радницима који су запослени преко „Еуросекјуритија“. Позајмица би била док, како је наведено у поруци, не премости проблем који тренутно има.

Из ГО Гроцка, још увек није стигао одговор послат још у августу ове године, поводом проблема око исплаћивања радника који су запослени преко агенције.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × 4 =