Почетна » Зашто је нови повереник СНС Гроцка „укинуо“ службена возила, када за то постоји Правилник

Зашто је нови повереник СНС Гроцка „укинуо“ службена возила, када за то постоји Правилник

од admin
0 коментар
DUGME DONIRAJ LINK

 Ова одлука, или наредба осликава данашњу реалност у Гроцкој, а то је да се СНС за све пита. Јер, како протумачити да се повереник једне странке меша у рад једне локалне самоуправе?

Локална самоуправа, као што је ГО Гроцка би требало да функционише за све грађане, а не само за појединце из владајуће коалиције. Како је могуће да у правној држави, у једној градској општини Београда, Законе или Правилник спроводи повереник, а не надлежне институције.

Правилник о коришћењу службених аутомобила у ГО Гроцка постоји и донео га је садашњи председник Драган Пантелић. У њему јасно стоји да употребу службеног возила ван радног времена има само председник Гроцке, док остали могу користити у радном времену и то са најавом најраније 24 сата пре планираног поласка.

 

Своју одлуку о коришћењу службених аутомобила , председник Гроцке је врло брзо занемарио. Готово одмах по ступању на дужност (власт), многи функционери и чланови напредњака су се утркивали за службени аутомобил. 

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић се службеног возила одрекао још на почетку мандата. Непосредно пре него је постављен на место председника ГО Гроцка, купио је аутомобил марке Шкода, идентичан оном којег користе јавне установе. Када је одсуствовао са посла, Пантелићеву Шкоду возио је његов „посинак“, већник Александар Рајковић. Успутно, Рајковић је користио и кабинет председника општине.

Пре него је  Дејан Влашковић постављен на место заменика председника ГО Гроцка, „председникову службену шкоду“ користио је Стефан Дилберовић. Влашковић, доласком на место заменика убрзо „преузима“ ту шкоду уз одобрење председника, а Дилберовић узима службени аутомобил ЈП „За развој ГО Гроцка“. По Правилнику ГО Гроцка, једини који може имати  службени аутомобил на располагању 24/7 јесте председник ГО Гроцка, сви остали могу их користити само у току радног времена. Међутим, једно је на папиру, а друго у стварности. Тако је у ГО Гроцка, изгледа, службене аутомобиле користио како је ко хтео.

DUGME DONIRAJ LINK

Остаће познато да је и данашњи директор Водовода у Гроцкој, 2012. постављен на место директора ЈКП Гроцка. На именовање је дошао аутобусом, а кући се вратио службеним аутомобилом. Ништа мање нису „арчили“ службене аутомобиле ни остали функционери СНС-а. Буквић, Бали, Миланковић. До одлуке повереника, користили су службена возила предузећа на којима су постављени као директори.

Возила слупана и коришћена у страначке сврхе

 У марту прошле године на службеном аутомобилу „Шкода Рапид“ ЈП “ За развој ГО Гроцка“ , направљена је већа материјална штета јер је радник овог предузећа имао „саобраћајку“.

 Наиме, ово службено возило додељено је Кризном штабу за обављање потреба у ванредном стању које је на снази у Републици Србији. Међутим, из неразјашњених околности, возило марке „Шкода Рапид“ регистарске таблице „БГ-1131-ТО“ у ноћи те године уништено је у наводној саобраћајки, односно саобраћајној незгоди- возило је „слетело с пута“.

Тадашња директорка ЈП „За развој ГО Гроцка“ Ружа Мркић потврдила је за Жиг инфо да је возило овог предузећа оштећено али да то предузеће неће сносити трошкове поправке.

-Тачно је да је службено возило предузећа имало инцидент, односно удес. Пре тога је ово возило додељено Кризном штабу, односно сва возила су стављена штабу на располагању. Мој аутомобил је задужио Бојан Питулић. Како ми је сам признао, он је имао незгоду тако што је ауто проклизао, те је возило слетело с пута. Аутомобил је „каско “ осигуран, али је Питулић одвезао аутомобил право код мајстора, тачније није позвао полицију да изврши увиђај. Због тога осигурање не може бити наплаћено, а предузеће као ни општина Гроцка неће сносити трошкове поправке, изјавила је тада за Жиг инфо Ружа Мркић и додала, да је Питулић рекао да се уплашио, те због тога није позвао полицију.

2014. године, када је на месту председника ГО Гроцка био Стефан Дилберовић, његово службено возило је коришћено у страначке сврхе. Те године, Жиг инфо је дошао до фотографије које показују да су се службена возила општине Гроцка користила у приватне, односно страначке сврхе.  1. марта 2014.године на пијаци у Умчарима, челници општине Гроцка су са службеним возилом превозили активисте и материјал Српске напредне странке.

Такође, службена возила ГО Гроцка и јавних предузећа била су ангажована за недавни митинг подршке у Шапцу. За злоупотребу коришћења службених возила, до сада у Гроцкој нико није одговарао нити је прописно кажњен од стране надређених.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар