Почетна » Зашто се чекало на заказивање 12 седнице СГО Гроцка у последњем тренутку?

Зашто се чекало на заказивање 12 седнице СГО Гроцка у последњем тренутку?

Постоји ли сукоб на релацији председник - заменик

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На основу члана 80. Пословника Скупштине градске општине Гроцка („Службени лист града Београда “ бр.42/08, 80/14 и 93/19) за  понедељак, 9. маја 2022. године са почетком у 10,00  часова сазивам 12. седницу Скупштине ГО Гроцка, саопштила је данас председница Скупштине Душица Мемаровић, а преноси Инфо служба.

Последња седница СГО Гроцка одржана је 9 фебруара. Седница је трајала око пола сата, а за Скупштинском говорницом нашли су се председник Гроцке и одборник Блажо Стојановић, који су под тачком разно описивали тренутно стање у овој локалној самоуправи.

Последњи законски рок за одржавање 12. по реду седнице СГО Гроцка био је 10 мај. Одборници би  минимум 72 сата пре одржавања седнице морали бити обавештени о истој, са достављеним скупштинским материјалом.

Међу познавациома грочанске политике почеле су да круже спекулације да се седница Скупштине не заказује због сукоба на релацији председник ГО Гроцка- заменик, односно Драган Пантелић- Дејан Влашковић. Наводно, председница Скупштине ГО Гроцка, Душица Мемаровић не заказује седницу јер су јој забранили из врха странке. Спекулисало се да ће доћи и до принудне управе, јер се седница СГО Гроцка неће одржати у законском року. И то све, како се спекулише, због сукоба на релацији председник Пантелић и заменик Влашковић. Било је оних који су спекулисали да је ово сукоб југа општине са севером, као и да је тренутан резултат 1:1.

Душица Мемаровић: Чекамо одобрење за седницу

Она која заказује седнице Скупштине ГО Гроцка донекле је потврдила спекулације које круже у Грочанској чаршији. Наиме, председница Скупштине ГО Гроцка потврдила је за Жиг инфо да чека одобрење за заказивање седнице.

-Чекамо одобрење за заказивање седнице СГО Гроцка и чим га добијемо, обавестићемо Вас изјавила је за Жиг инфо, Душица Мемаровић, не наводећи од кога се чека одобрење. 

Председница Скупштине је одржала обећање и јавила је убрзо нашој редакцији да је седница заказана за понедељак 9. маја у 10. сати.

Пантелић: Мој и замеников однос је беспрекоран

У међувремену, док није стигло обавештење о заказаној седници ГО Гроцка, контактирали смо председника и његовог заменика, Драгана Пантелића и Дејана Влашковића са истим питањем, односно зашто још увек није заказана седница Скупштине, као и да ли постоји сукоб или несугласица на релацији председник-заменик.

До закључења овог текста, одговор из кабинета заменика Дејана Влашковића није стигао, док је председник Гроцке, Драган Пантелић одговорио да нема никаквог сукоба и да је сарадња коректна.

– Скупштина ГО Гроцка је заказана за 9 мај у 10 часова. Мој и замеников однос је беспрекоран. Доделио сам му део својих активности и сарађујемо коректно. Све договоре које смо имали Дејан Влашковић је максимално реализовао исто као и ја. Не постоји ни једно питање око којег нисмо имали заједнички став. Наш рад и однос је пример за све моје сараднике, изјавио је председник ГО Гроцка , Драган Пантелић за Жиг инфо.

 

ЗА Жиг инфо :

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар