Почетна » ЖИТЕЉИ КАЛУЂЕРИЦЕ У СТРАХУ: Шакали заклали овце, плашимо се да ће напасти и малу децу! Ево шта кажу ловци

ЖИТЕЉИ КАЛУЂЕРИЦЕ У СТРАХУ: Шакали заклали овце, плашимо се да ће напасти и малу децу! Ево шта кажу ловци

од Други Пишу
0 коментар

Мештани Калуђерице све више страхују од шакала!

Наиме, недавно су, како Курир сазнаје, једном човеку у Калуђерици шакали удавили 10 оваца.

– Надамо се да ће неко одреаговати. Бринемо се да ће следећа мета напада бити деца! Поготово што је наша улица неосветљена – рекла нам је читатељка Курира, комшиница од човека чије су овце убијене.

Петар Ђорђевић из Калуђерице чије су овце заклане рекао је за Курир да се напад десио пре недељу дана око 4 сата ујутру.

– Код свих оваца су страдала вимена, једној је поцепана утроба и код свих оваца су гркљани почупани, изгрижени су бутеви мало.. Овде има шакала, приметили су људи, пре неколико дана су заклали човеку осам ћурака. Има и паса луталица. Мени су овде биле напољу стално, долазили су керови, али никад их нису нападали – прича Ђорђевич.

Он додаје да је звао полицију да пријави страдање десет оваца.

– Ми апелујемо на надлежне да се ловачко друштво боље ангажује, људи овде виђају шакале који нападају животиње. Ми се плашимо да ће кренути да нападају децу, онда ће бити касно – закључује саговорник Курира.

Зоран Коцић председник Удружења ловаца Београд објашњава за Курир да му ово не делује као да је напад шакала у питању, већ бесних паса луталица.

– Шакали неће да уђу у насеље, а и не може један шакал да закоље више оваца. Мислим да су овде то урадили керови луталице. Шакали када нападају прво изваде црева кроз анални отвор, изгризу отвор и извуку црева и онда једу. Мислим да је овде био напад напуштених подивљалих керова, који лове у чопору када подивљају и када вођа нападне, морају сви да нападну – истиче Коцић.

Он је додао да шакала има свуда у околини Беогарада, као и да су се појавили пре 15 година.

– Има их у Великом Селу, Сланцима, Вишњици, Миријеву, Борчи… На стотине их има. Последњих шест година није забележен ниједан напад шакала на домаће животиње у Београду. Они једу мишеве и кртице, некад и лане хоће да нападну. Они нису вукови, вукови кољу из задовољства. Они који примете шакала на територији Београда јављају се ЗОО хигијени и Ветерини Београд који имају неопходну опрему, они су квалификовани и обучени за те ствари – навео је Коцић.

Ове дивље звери налик псима, чија је експанзија почела пре тридесетак година, прилично су се намножиле у околини престонице.

Тешки су између 11 и 13 килограма и не могу озбиљније да повреде човека, али попут сваке животиње, могу да уједу.

Подсетимо, пре три године десио се инцидент на крчединској Ади где је шакал напао људе и стоку која је тамо била.

М. Б.    Курир.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen − twelve =