Почетна » Зукорлићев повратак међу бирачима у Гроцкој

Зукорлићев повратак међу бирачима у Гроцкој

Ко оверава потписе

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Када су одржани локални избори те 2012. године, један од кандидата за председника Србије, покојни Муамер Зукорлић, добио је толико гласова у Бегаљици, месту у ГО Гроцка, да су сви у шали причали да  у овом месту за узврат требало изградити џамију.

Били су то избори на којима је председнички кандидат, Муамер Зукорлић, био на истом редном броју као и СПС. Како представници социјалиста нису могли да објасне, да њихов председнички кандидат Ивица Дачић није на истом броју као и ова странка на републичкој или локалној листи, својим „гласачима“ су рекли да заокруже број 7, на којима је за кандидата за председника, жребом, изабран Мумер Зукорлић.

Пред овогодишње републичке и градске изборе, ако је судити по потписима подршке грађана, изгледа да дух Зукорлића и даље живи. Наиме, према званичној документацији за Београдске изборе, син Муамера Зукорлића има чак 256 потписа за његову листу. Поређења ради, „најјача странка“ СНС има 357 потписа.

Грочани су наводно своје гласове дали и Руској странци, затим Миши Вацићу, као и другима који су поптупна непознаница међу локалцима. Погледајте коме су, наводно, Грочани дали свој потпис и у којем броју:

Интересантно је да су све ове, за Грочане непознате странке, потписи оверавани од стране Општинске управе, Не псотоје ни подаци или фотографије када су потписи прикупљани.

Нотари су једино оверавали потписе код „Србије против насиља“, „Наде за Београд“ и код коалиције „Ми – Глас из народа“. Последња коалиција је и једина која има потписе само код нотара, док друге две имају и овере код Општинске управе. „Србија против насиља“ има око 10 посто потписа оверених код Општинске управе, док је код  коалиције „Нада“ овера Општинске управе у већини у односу на нотаре.

 

За Жиг инфо;
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар