Почетна » Гром му ударио у кућу, изгорела и она и 15.000 евра уштеђевине: Благомир вероватно више неће штедети у сламарици

Гром му ударио у кућу, изгорела и она и 15.000 евра уштеђевине: Благомир вероватно више неће штедети у сламарици

од admin
0 коментар

 

Пламен се појавио на крову па се убрзо проширио и на остатак конструкције до самог подрума

Од удара грома Благомиру Луковићу из села Глеђица код Ивањице, у среду поподне, изгорела је породична кућа површине око 50 метара квадратних.

Објекат, препун намештаја, гардеробе, разне документације и повеће своте новца плануо је одмах након удара грома, а због дрвеног материјала од кога је грађен није било начина да се спаси. Пламен се појавио на крову па се убрзо проширио и на остатак конструкције до самог подрума.

– То се десило око 12.30 часова. Загрмело је негде тамо према Белим Водама, а ја сам био мало изнад куће, пошао код зета који је удаљен стотинак метара од нас. Кад је севнуло, видео сам ватру дуж електричних водова и истог момента је нестало струје, склопке су избациле осигураче.

– Није загрмело јако, како то иначе буде кад је удар грома близу. Зову моји и кажу потрчи изгоре нам зграда. Брзо сам стигао назад и видим како са врха крова куља дим. Покушао сам да отворим врата да бих спасио било шта што се унутра налазило, међутим од силног дима то није било изводљиво – каже Благомир.

Foto: Telegraf

У једној од четири спаваће собе, колико је објекат имао, према Луковићевом сведочењу, у креденцу се налазила стара и новија документација, уговори још из времена његовог деде и оца, али и 15.000 евра и око 50.000 динара. Све је нестало у ватри.

– Брвна од којих је зграда саграђена, споља су била премазана катраном, док су унутра прво премазана фирнајзом а затим лакирана. То је било као луч. Покушали смо водом да гасимо, позвали ватрогасну јединицу, али спаса није било.

– Разбио сам прозор како бисмо кроз њега убацивали воду, међутим повукавши ваздух изнутра је покуљао дим и пламен – каже видно разочаран Луковић.

На лице места су убрзо стигле и ватрогасне јединице, а након пожара и неколико инспектора из Ивањице и Чачка.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Од објекта покривеног маћанском плочом, на згаришту је остало нешто мало нагорелих брвана и греде које су чиниле таваницу изнад подрумског дела објекта зиданог каменом.

У ватри је изгорело и седам кревета, један француски лежај, тросед, ормани, столови и столице, велика количина гардеробе и обуће, пет већих комода и остали намештај.

Породица Луковић, чија кућа није била осигурана, штету ће пријавити и надлежнима у општини Ивањица, на основу записника ватрогасаца и инспекције, пише Блиц.

– Штета ће се некако надокнадити, срећа је што у кући тада није било никога, иначе би била катастрофа – каже Благомир.

У домаћинству Луковића са Благомиром живи његова жена, син са својом супругом и троје деце и снахина мајка.

Телеграф.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар