Почетна » ХАЧИКО СЕ ВРАТИО КУЋИ Меда је побегао да би чувао бицикл у центру Суботице, а разлог је НЕВЕРОВАТАН

ХАЧИКО СЕ ВРАТИО КУЋИ Меда је побегао да би чувао бицикл у центру Суботице, а разлог је НЕВЕРОВАТАН

од admin
0 коментар

Тужна прича о псу који је данима седео поред бицикла у центру Суботице чекајући власника завршила се на најлепши начин – мала куца поново је са газдом и његовом породицом, а њен повратак кући највише је обрадовао троје малишана који су данима плакали за Медом.

Власник бицикла, кога је пас верно чекао на хладноћи не дозвољавајући никоме да му се приближи, био је у шоку када је сазнао шта се дешавало док је био на лечењу у болници због повреде кука, а највише су га дирнуле фотографије пса поред његовог двоточкаша којег је паркирао након што се повредио.

Meda, subotički Hačiko u Danielovim rukama posle čipovanja i pregleda

Меда, суботички Хачико у Даниеловим рукама после чиповања и прегледа

– Меда је поново у породици за коју се невероватно везао од прошле године. Њен и власник бицикла је Даниел, млад и породичан човек, отац троје деце. Ради у насељу изван града и на посао одлази тако што се довезе бициклом до центра, а затим пут наставља аутобусом. Меда је раније са његовом долазио до града, често их прати до продавнице, а прошле седмице је трчао за Даниелом када је кренуо на посао, али га он није приметио. Нажалост, Даниел је пао са бицикла, паркирао га, одшетао до оближње такси станице и отишао у болницу. У међувремену је Меда стигао до бицикла и све до недеље га упорно чекао недозвољавајући никоме да му приђе – каже за „Блиц“ Бети Хорват која је Меду успела да спаси промрзлина и одведе на привремени смештај, а на бицикл је залепила поруку са контакт телефоном.

Када је Даниелова у болници посетила супруга рекла му је да пса нема и да су га свуда тражили, али ниједно од њих двоје није могло да претпостави да их Меда чека код бицикла.

– Чим је дошао по бицикл и прочитао поруку Даниел ме је позвао и рекао да је то његов пас. Човек који је привремено чувао Меду, девојке из „Аниме“, Даниел и ја смо се нашли код ветеринара, пас је чипован и прегледан ултразвуком и све је у реду. Меда је највише недостајао деци која су данима плакала за својим љубимцем, а Даниела је много дирнуло када сам му показала фотографије на којима га она чека поред бицикла и текст у „Блицу“. Дефинитивно је Меда тражила своју породицу и већ у колима када смо је возили кући је била срећна и опуштенија у рукама свога газде – каже Бети Хорват.

Даниел и његова породица су захвални свима који су помогли да њихов верни пас преживи хладне дане и ноћи на улици и питају се шта би се заиста догодило да нема људи попут њих, јер је много оних који седе у топлим собама коментаришу позитивно и негативно бригу о животињама , а мало је оних који су спремни да изађу на улицу и заиста помогну.

– Нисмо уопште мислили да би Меда могла да буде поред бицикла и то данима и зато смо је тражили само у нашем крају. Имамо троје деце и она га обожавају и много су јој се обрадовали. Због њих је и имамо јер су јако желели пса и пријатељ га је удомио и поклонио нам је. Хвала свима који су је сачували, много смо срећни – каже за „Блиц“ супруга Даниела Каламица.

Биљана Вучковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар