Почетна » У Јагодини постављени тоалети за раднике на њивама

У Јагодини постављени тоалети за раднике на њивама

од admin
0 коментар

Марковић је том приликом рекао да ће тоалети са купатилима бити постављени на сваких 300 метара поред њива, у свим јагодинским селима.

„Хоћемо када господин пољопривредник долази у њиву, када су врућине, да може да се истушира. Насипамо путеве каменом до сваке њиве такође у сва 52 села и то у првој фази 120 километара путева, односно као од Јагодине до Београда. Ширина пута је три метра, са дебљином од 20 центиметара и све то финансира град Јагодина“, рекао је Марковић и истакао да се чувањем села чува и град и они који живе у њему.

„Ја се надам да ћемо за годину и по дана насипати каменом све путеве до њива на територији града Јагодине. Без пољопривредника нема живота и морамо да водимо рачуна о пољопривредним произвођачима“, рекао је Марковић.

Он је додао и да му је драго када види да пољоприведни произвођачи могу до њиве да дођу путничким аутомобилом.

„Некада се није могло ни трактором доћи до њиве због лоших путева. Ово, највеће јагодинско село Рибаре, има гас, воду, новоизграђени дом културе, основну школу на европском нивоу, три терена за мале спортове, један спортски терен са вештачком травом у школском дворишту, пензионерски клуб, сви се на територији града Јагодине возе бесплатно аутобуским превозом и наш циљ је да се услови живота на селу не разликује од оних у граду“, поручио је Марковић.

Како је навео, пољопривредни произвођачи у Јагодини имају бесплатне тезге на пијаци, не плаћају порез на пољопривредно земљиште, а град Јагодина је, истиче, плаћао камате за кредите пољопривредницима и привредницима.

„Пољопривредницима не треба предавање“

„Никада нисам хтео да прихватим када ме зову неки „стручњаци“ и питају да ли могу да окупим пољопривреднике да им одрже предавање. Ја их питам „имате ли ви нека средства, неке паре да дате пољопривредним прозивођачима, а не да им причате колико ђурбива иде на хектар земље и колико им нафте треба да би се обрадио један хектар“, рекао је Марковић.

Марковић је причао и о пласирању српских производа на тржиште пријатељских земаља и рекао да ће Србија у октобру узвратити посету Египту.

 

„Били су нам овде политичари из Индије и Нигерије и то су велика тржишта и ми морамо да искористимо те некада пријатељске земље, како би пласирали наше пољопривредне производе у Африку и Азију. Боримо се да се не увозе пољопривредни производи из држава где су велике субвенције, јер када на пример увозимо неки пољопривредни производ из Холандије где су велике субвенције, тај производ је јефтинији од нашег домаћег и тако се прави директна конкуренција нашим пољопривредним произвођачима“, рекао је Марковић.

Лидер Јединствене Србије је рекао и да је сигуран у то да за пољопривредне произвођаче у Србији долазе бољи дани јер је и држава Србија почела да даје субвенције својим пољопривредницима.

Е. Б.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар