Почетна » ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ, РАСИПА СЕ У Нишу покркали паре да не врате у буџет?

ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ, РАСИПА СЕ У Нишу покркали паре да не врате у буџет?

од admin
0 коментар

Док се на све стране апелује на штедњу и док многе школе широм Србије немају ни најосновније услове, руководство Дома ученика средњих школа у Нишу дало је више стотина хиљада динара за крканлук поводом обележавања дана ове установе 7. новембра, у најексклузивнијем ресторану у том граду, сазнаје „Ало!“.

У намери да проверимо тачност информације, доживели смо још већи шок након што је директорка Сандра Поповић ко из топа испалила да новац морају некако да потроше до краја године, јер у супротном он мора бити враћен у буџет!?

Иако Дом располаже са чак два ресторана у којима се хране деца смештена у дому, директорка Сандра Поповић, која је у фебруару засела на чело ове установе, одлучила је да ове године, за разлику од претходних, одреши кесу, и прославу организује, ни мање ни више, у ексклузивном нишком ресторану.

Директорка Сандра Поповић, Фото: Промо

Дугогодишњу праксу да овај, за њих свечани дан обележавају скромно, у просторијама Дома, и само у кругу ученика који се налазе у смештају и запослених, новопостављена директорка је решила да промени. Наиме, она је одлучила да на славље, на рачун 341 детета које борави у дому, укључујући и децу са сметњама у развоју, позове велики број гостију и за то искешира баснословну суму, каже извор „Ало!“.

Директорка Поповић наводи да је прослава плаћена из средстава школе и да деца нису оштећена.

– Ми имамо два рачуна. Један на који нам министарство уплаћује новац и други, сопствени рачун. За свако дете од министарства добијамо по 17.000 динара, за смештај, храну, а 5.000 иде на рачун школе. Од тога новца је све плаћено. Деца су припремала програм, позвали смо пензионере, из града су неки дошли. Планирали смо прославу за око 50 гостију, али је дошло двадесетак више – наводи Поповићева, уз напомену да не зна колики је рачун био, јер наводно још увек нису добили фактуру од ресторана. Као да овај расипнички чин, у време када се позива на свеопшту штедњу, када се због недостатка новца отпуштају просветни радници и ненаставно особље, а у већини школа немају за основно, сапун и папир, није довољно осуђујућ, Поповићева се није на томе зауставила.

– Знате, ја сам економиста по струци, ви можда не знате, али сав новац који не потрошите, морате да вратите у буџет. Ми на рачуну имамо ни сами не знамо колико новца, стално аплицирамо за неке пројекте, али не знамо како да га потрошимо – испалила је неумесно директорка. Она нам се, између осталог, похвалила и да је пре ове функције 20 година радила у Пореској управи.

Спискали минимум 1.400 евра

Пошто Поповићева није желела да прецизира колику је своту дала за ексклузивни крканлук у овом елитном нишком ресторану где су све цене изражене у еврима, контактирали смо са њима. Најјефтинији мени по особи кошта 20 евра, што значи да је за 70 гостију директорка Поповић искеширала минимум 1.400 евра.

 

(Ало, Јужна Србија Инфо)

Можда ти се свиди

Оставите коментар