Почетна » ЈЕЛЕНА ЈЕ СА БЕБОМ ДОШЛА КОД НОТАРА, ПА ДОЖИВЕЛА НЕВИЂЕНИ ШОК: Ушла да овери уговор, а онда се догодило нешто што ју је РАЗБЕСНЕЛО!

ЈЕЛЕНА ЈЕ СА БЕБОМ ДОШЛА КОД НОТАРА, ПА ДОЖИВЕЛА НЕВИЂЕНИ ШОК: Ушла да овери уговор, а онда се догодило нешто што ју је РАЗБЕСНЕЛО!

од admin
0 коментар

Јелена Стојаковић дошла је из Франкфурта у Шабац да би код јавног бележника, са сестром и мајком, потписала уговор о продаји некретнине. У заказаном термину дошла је са бебом, јер није имала коме да је остави на чување.

Каже да је по уласку у канцеларију замолила бележника да искључи клима уређај и није могла да верује када је од њега добила одговор да није проблем клима, него беба.

„Он је тако поступио према нама да сам се ја осећала као да сам са собом довела куче, а не мало дете које, притом, ја још увек дојим. Просто ми је ненормално да ја одем код јавног бележника да оверим потпис и да ми каже да сам неозбиљно схватила ситуацију, да ја не треба да доводим малу бебу, да је то забрањено. Зашто није ставио налепницу, прецртано, забрањено за бебе“, рекла је Јелена Стојаковић.

Јавни бележник Ненад Вујић рекао је да госпођа Стојаковић није избачена из канцеларије и да је после његове сугестије самовољно отишла. Ток разговора, како наводи, забележен је камером.

„Госпођа је револтирано изашла. Мислим да је било других начина да се нађе боље решење. По правилу, родитељи се снађу на неки начин да деца не присуствују оваквим пословима, јер просто, она могу само отежавати да се овакви послови спроведу на прави начин“, рекао је Ненад Вујић, јавни бележник из Шапца.

Примери у свету показују да су врата бебама свуда отворена. Један професор у Израелу причувао је бебу студенту на предавању, а права сензација у Европском парламенту била је једномесечна беба коју је италијанска посланица довела на седницу. У Немачкој, каже Јелена, бебе свуда имају предност.

„Нигде, где год сам отишла, у било коју институцију, у било коју зграду, у било коју управу или канцеларију, нико ми није забранио да доведем своје дете. Ја сам се и породила у породилишту које је ‘беби френдли’. Од момента порођаја, дете је 24 сата било са мном“, каже Јелена Стојаковић.

Јелена, која планира да напише притужбу против првог јавног бележника, је у Шапцу уговор потписала код другог бележника.

Правници о овом случају кажу да је вероватно реч о погрешном начину опхођења и да закон ниједном одредбом не забрањује присуство бебама ни у једној установи, али да се подразумева да у одређеним ситуацијама, као у суду, на пример, онај ко води поступак, има право да обезбеди потребне услове, који се постижу договором.

Курир.рс/РТС

Можда ти се свиди

Оставите коментар