Почетна Локалне вести Мајка: Избацили ми дете из вртића без разлога

Мајка: Избацили ми дете из вртића без разлога

од admin
0 коментар

 

Ипак, како тврде из Странке слободе и правде, до овог случаја је дошло због политичке ангажованости Мартиног оца која се надлежнима није свидела.

Са тим ставом, на свом Твитер налогу огласио се Драган Ђилас, председник те странке, речима: „Александре Вучићу, ове дечије сузе и немоћ мајке да их заустави, теби и твојим нељудима Србија никад неће опростити.“

Марта је из вртића избачена након три године боравка, након чега се њена мајка, Марија Милојевић, обратила надлежној инспекцији, локалној самоуправи. Девојчицина мајка, како преноси портал Прокупље на длану, тврди да су „све обавезе у протекле три године уредно измириване“.

– Један родитељ ми је рекао да су истакли списак деце која не иду у вртић и када сам видела да је моја ћерка на њему нисам могла да верујем. Ми смо пре три године потписали уговор и сматрала сам да се аутоматски продужава. Отишла сам да питам у чему је проблем, али су ми рекли да је све урађено по Правилнику установе, а да су правила промењена. Даље објашњење нисам добила. Међутим, на сајту вртића је и даље исти правилник, а ми смо се строго држали тог правилника. Онда је сутрадан опет изашао списак и она је била трећа испод црте. Обратила сам се Просветној инспекцији у Нишу и добила обавештење, након њихове интервенције, да су утврдили одређене неправилности након моје притужбе, али ни то није уродило плодом. Сада се чека одлука локалне самоуправе о проширењу листе за још 20 одсто колико је законски дозвољено, навела је Марија, а преноси портал Прокупље на длану.

До ове одлуке не зна зашто је дошло, а борбу за своја права наставља даље и, како каже, „неће стати док не истера правду“ те је ангажовала и адвоката.

До надлежних лист Данас није успео да дође јер су из предшколске установе рекли да директор, Срђан Пиловић, није ту и да ни са ким о томе не можемо разговарати, те нам залупили слушалицу. Иван Станојевић, председник општине Житорађа, такође се није јављао на телефон. Он је за друге медије изјавио да је реч о бодовању јер су примљена и нова деца.

Ипак, према изјави заменика председника општине, до овог случаја је дошло јер се девојчицин отац бави политиком, те се отвара питање да ли је и овај случај одраз политичког кажњавања због политичког деловања јер, како наводе из Странке слободе и правде, девојчицин отац је њихов члан.

Ђилас: Најбеспризорнији обрачун

Због тога што децу избацујете из вртића само зато што им је неко од родитеља члан опозиционе политичке странке – одговараћете, изјавио је Драган Ђилас, лидер ССП, на оснивању локалног одбора те странке у Кикинди. Како је оценио, то је „најбеспризорнији“ метод обрачуна са политичким неистомишљеницима режима који не преза ни од чега.

Катарина Деспотовић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар