Почетна » Марко после 5 година победио ЕПС и јавну извршитељку, доказао да дуг за струју није његов

Марко после 5 година победио ЕПС и јавну извршитељку, доказао да дуг за струју није његов

од admin
0 коментар

 

– Ствар се, надам се, заувек окончала, што се коначно види по мом осмеху на лицу. Након мог првог јавног изношења проблема контактирали су ме медији и овим путем желим да се захвалим Златији Лабовић, Маји Букумировић, а највише новинарки РТС-а, Невенки Ђелић. Електропривреда Србије је званично потврдила да мене нема у евиденцији купаца. Извршење је коначно заустављено након 5 година, а сума која је одбијена од плате враћена је на рачун. Тужно је што је овај проблем морао да се решава на овакав начин, да се поред институција које треба да обављају свој посао како треба, мој проблем морао изнети јавно. Поред пресуде у којој је утврђено да ја нисам поменути Марко Јовановић који је утужен, Јавна извршитељка је наставила утужење и ставила забрану на плату. Сада госпођа Стана Жунић оправдава свој поступак тиме да је требало ја лично да донесем пресуду. Писала ми је јавно на друштвеној мрежи фацебоок да она пресуду нема, а затим обрисала коментаре. Не желим да улазим у то да ли је пресуду негде загубила или јој ЕПС није доставио. Чему онда целокупни правосудни систем ако ја то треба њој да носим накнадно, лично? Испада да су они недодирљиви, али је ово доказ да када се јавност продрма и узбуни, сваки проблем је решив, истиче Марко Јовановић.

Подсетимо, након 5 година узалудне борбе у доказивању да он није лице које је утужено, наш суграђанин Марко Јовановић контактирао је одборника Слађана Ракића и информисао га о свом проблему: „После наше кратке репортаже забележене 3.децембра, ову вест су пренели скоро сви локални и национални медији. На нашу велику жалост дошли смо до тачке да је ово изгледа једини начин којим се један обичан човек може обратити институцијама у којима се већ одавно не зна ко шта ради, а где највећу цену плаћају најслабије карике, обични узорни грађани“, каже Ракић.

Да подсетимо Марко Јовановић који је 1987. годиште, утужен је за дуг за струју Марка Јовановића који је 1954. годиште. У тужби је наведен погрешан матични број, погрешна адреса становања, али због истог имена и презимена њему је припало да то треба да плати, иако у свом животу никада није имао бројило на своје име. Његова борба у доказивању да он није поменути Марко Јовановић трајала је 5 година. Током тог периода обраћао се Јавној извршитељки више пута, а судским путем добио пресуду да је утврђен његов идентитет и да против њега не може да се води поступак. Упркос томе, стигло је решење о извршењу и стављена је обустава на плату.

– Током те агоније дуге 5 година трпело је све, његов приватни и пословни живот, одсуствовање са посла како би се појављивао на рочиштима, плаћање адвоката, нарушавање угледа само због „грешке у систему“, то време и последице нико не може да надокнади, истиче Ракић.

ИнфоКГ/Глас Шумадије

Можда ти се свиди

Оставите коментар