Почетна » МАСОВНО ТРОВАЊЕ ПАСА: Креозан је још на степеништу зграде

МАСОВНО ТРОВАЊЕ ПАСА: Креозан је још на степеништу зграде

од admin
0 коментар

Према речима мештана Нушићеве улице у Младеновцу, за пет дана прах жуте боје просут је широм града. Осим за љубимце, суграђани страхују и за безбедност деце

НЕКОЛИКО случајева тровања паса у Младеновцу у последњих недељу дана забринуло је суграђане из ове београдске општине. Од креозана до сада су страдала четири пса, а осим што су им непознате особе „пикирале“ љубимце, Младеновчани страхују и због тога што отров разбацан по граду нема ко да уклони.

Према речима мештана Нушићеве улице, за пет дана прах жуте боје просут је широм града. Чиповани и вакцинисани, о којима брину станари једне зграде, некоме су засметали, па су малишани остали без својих љубимаца. Ипак, оно што их више брине је што је отров од ког су четвороножци настрадали, разбацан и по степеништу, као и на игралиштима.

– То нису луталице и нису агресивни пси – каже Тина Николић. – Прво је креозан посут у парку у ком се играју малишани, па је могао и неко од њих да настрада. Када је реч о другом случају, отров је постављен и у улазу зграде, а већ данима нико није дошао да почисти. Родитељи су у страху да ће се ово понављати, а да отров може да нашкоди и деци.

Како тврде, комуналци су реаговали само код првог инцидента, док се после тога нису појављивали.

– Екипу Ветерине Београд чекали смо сатима на сунцу како би дошла да покупи тела угинулих животиња – каже ова забринута Младеновчанка. – А овај отров на степеништу, у улазу зграде и даље стоји. Мораћемо сами да се организујемо и да га уклонимо. Зграда је пуна деце, па не смемо да ризикујемо.

СТРАДАЛО 25

Пре само шест месеци чак 25 паса од креозана страдало је у Младеновцу. Тада су од отрова, који су поставиле непознате особе, угинули и власнички пси, као и луталице.

М. С.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар