Почетна » Младеновчанин свакодневно протестује јер хоће да разбије медијски мрак (ФОТО)

Младеновчанин свакодневно протестује јер хоће да разбије медијски мрак (ФОТО)

Због објаве "Вучић је најгори"

од Жиг Инфо
0 коментар

Тодоровић Зоран из Младеновца, члан покрета „Светло“ већ дуже време протестује у овој београдској општини због, како је навео, тоталне медијске блокаде  и непоштовања Устава Србије о слободи јавног говора и мишљења од стране актуелне власти.

Тодоровић наводи да је због његовог јавног наступа и објаве „Вучић је најгори“ коју је поставио на сточићу испред споменика у Младеновцу, 7, марта 2023. године  изашла Комунална инспекција  и у свом решењу о уклањању навела да су објаве непримереног садржаја и наложили му да уклони натпис. Према речима Тодоровића, затим су уследиле уцене и малтретирања од стране локалне самоуправе, које трају и данас. Рецимо, сутрадан, наводи пример Тодоровић, узето му је легално оружје као да је насилник. Тодоровић признаје да је пружао пасивни отпор, али на њега, како каже, има право и због тога није криминалац. Од тада Тодоровић широм Младеновца, обично на раскрсници путева изражава своје незадовољство натписима које је, практично, окачио око врата и свог аутомобила. Данас смо га затекли на раскрсници према Тополи, пре надвожњака у Младеновцу.

Протестује када стигне

Тодоровић каже да он нема неко посебно време када протестује. Једноставно, он то чини чим уграби слободно време. Каже и да је Вучић гори од Милошевића јер је све медије приватизовао.

  • Ја се иначе бавим пољопривредом. Ево данас сам фрезирао три сата, а затим сам дошао овде да изразим своје незадовољство и покушам да разбијем овај медијски мрак који је задесио Србију. Овако зло нас никада није задесило. Просто је невероватно да у демократској земљи Србији, неко под утицајем једног политичара испуњава жељу људима, који опијени влашћу, у својим заблудама злоупотребљавају систем. Основа демократије је слобода супротног мишљења и сваки незадовољан човек има уставом загарантовано право да јавно изнесе своје мишљење или објаву. Да ли ће ставити на своју кућу, аутомобил , бицикл и слично, Мики Мауса, Шиљу, Деда мраза или актуелног председника, не би требало да буде сфера интересовања Комуналне инспекције и полиције у Младеновцу, каже Тодоровић за Жиг инфо.

Тужилац терети Тодоровића због тога што је рекао да ће Вучић завршити као Чаушеску

Тодоровић тврди да је имао и нападе на имовину и тело од стране локалних моћника, али да полиција у тим нападима није реаговала. С друге стране, због пружања пасивног отпора Тодоровић је приведен код јавног тужиоца.

-Тужилац ме терети због тога што сам изјавио да ће Вучић проћи као Чаушеску. Ја јесам то рекао. Ја сам старији човек и знам да је Чаушеску изазвао бес код народа. Моје је предвиђање да ако се Вучић не освести, завршиће као Чаушеску. Ја му не желим то, али се плашим да ће се изазвати бес код народа. Вучић треба да иде на суд. Он изазива хаос, тера нас у грађански рат, каже Тодоровић и додаје да неће да живи у држави у којој не сме да каже нешто, што је основа демократије.

Када смо одлазили од Тодоровића, поручио нам је да овај текст пошаљемо Бори коњу, којег прати у нади да ће га и он поделити како би што више људи чуло за њега. Мада, како каже Тодоровић, има доста подршке и на Инстаграму а и реакција народа на његов протест није лоша.

Ипак, док смо интервјуисали Тодоровића, реакције пролазника биле су различите. Подела у друштву била је осетна и у Младеновцу. Било је оних који су трубили Тодоровићу у знак подршке, али било је оних који су му се смејали или узвикивали „Живео Вучић“.

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар