Почетна » МОБИНГ У ДОМУ ЗДРАВЉА Премештена јер је директору рекла „не“

МОБИНГ У ДОМУ ЗДРАВЉА Премештена јер је директору рекла „не“

од admin
0 коментар

Медицинска сестра Радица Јанчић (44) из ваљевског Дома здравља тврди да је премештена са свог радног места у другу службу јер је одбила удварање директора др Миливоја Симовића.

Она каже да је постала жртва мобинга директора, који јој је, како тврди, слао СМС-ове сексуалне природе.

Јанчићева каже да у Дому здравља ради од 2011. године, а да је „сексуално узнемиравање“ од др Симовића „без повода с њене стране“ почело две године касније.

Као доказ показује три сачувана СМС-а од директора, од маја до октобра прошле године: „Пољупци за тебе“, „Само оздрави што пре“ и „Можеш у ДЗ око 16.30?“.

– После мог одбијања, престао је да шаље поруке, али је тада у Служби кућне неге почело моје шиканирање. То траје до априла прошле године, када сам пребачена у службу Хитне помоћи. Ту је шиканирање настављено од доктора и шефова екипа. Пријавила сам мобинг јер сам жртва због одбијања удварања директора – тврди Јанчићева.

Др Симовић: Сама тражила премештај

– Из Службе кућне неге је сама тражила премештај јер није била задовољна и у Хитну помоћ је премештена по својој изричитој жељи. Донедавно је била одушевљена, па је онда пријавила мобинг од неколико доктора и екипа. По тој пријави инспекторат за рад је обуставио поступак јер нема услова за његово спровођење – објашњава др Симовић.

Каже и да се за помоћ обратила опозиционој групи грађана „Победа“.

– Обавестићемо Скупштину града. Директор Дома здравља мора да поднесе оставку или да буде смењен – каже члан „Победе“ Љубомир Брадић.

С друге стране, др Миливоје Симовић каже да је шокиран овом „подметачином“ и сматра да је медицинска сестра „злоупотребљена“ у политичкој хајци коју против њега води „Победа“. На питање да ли је број телефона с којег је Радица добила СМС-ове његов, он одговара потврдно.

– То јесте мој број, али су те поруке измонтиране. Нисам јој писао, нити се удварао и узнемиравао је, ја сам породичан човек и с дотичном немам ништа – каже др Симовић.

Он такође негира да је Радица Јанчић после тога постала жртва радног мобинга.
Инспекција рада одбацила је поступак и препоручила приватну тужбу суду.

Предраг Вујанац     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар