Почетна » Одбили да прегледају моје болесно дете

Одбили да прегледају моје болесно дете

од admin
0 коментар

Невена Томић Стојановић, мајка једноипогодишњег дечака, оптужује запослене у прокупачком Дому здравља

НЕВЕНА Томић Стојановић (38), професор енглеског језика из Ниша и мајка двоје деце, тврди да у прокупачком Дому здравља није успела да прегледа свог једноипогодишњег сина јер није имала ситан новац да плати преглед!

Били смо у гостима код мојих родитеља у Прокупљу када ми се син разболео. Почео је да повраћа и добио дијареју. С обзиром на то да живимо у Нишу, где сам заборавила књижицу, обратила сам се дежурној сестри на одељењу педијатрије у Дому здравља у Прокупљу и рекла да желим да платим преглед како би дете добило лекарску помоћ. Дежурна сестра је одговорила да морам прво да платим 375 динара па да уведем дете на преглед – прича револитрано Невена.

Пружила је новчаницу од 1.000 динара, али је сестра одбила да прими новац јер – нема ситно.

– Пошто је моја сестра била са мном, понудила се да оде и раситни новац, али јој је сестра одговорила да нема где то да учини, јер ништа не ради у близини. Потом смо ја и моја сестра успеле да сакупимо око 200 динара ситног новца, али је дежурна сестра и то одбила – наводи Невена.

Додаје да на шалтеру нису хтели да приме ни понуђене евре ни платну картицу, због чега се са сестром и сином упутила ка Нишу, где је и прегледала малишана.

Невена је о овом случају, који се догодио 15. фебруара, на Сретење, у вечерњним сатима, упознала и министра здравља.

ДИРЕКТОР НИЈЕ ОБАВЕШТЕН

У ПРОКУПАЧКОМ Дому здравља истичу да ће детаљније податке о томе новинарима предочити данас.

– Искрен да будем, први пут чујем за тај случај и чуди ме зашто се дотична госпођа није обратила мени као директору установе или начелници одељења педијатрије – одговара др Павле Орбовић, директор прокупачког Дома здравља.

Он истиче сумње у поменуту причу, поготову што је, како каже, тог датума у смени радила начелница педијатрије, докторка Верица Бојичић. На примедбу да је дечакова мајка имала проблем са дежурном сестром, др Орбовић каже да ће испитати све детаље и потом их предочити јавности.

Д. ЗЕЧЕВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар