Почетна » Разноврсна понуда воћа и поврћа али и цена на престоничким пијацама, за пола килограма јагода 400 динара

Разноврсна понуда воћа и поврћа али и цена на престоничким пијацама, за пола килограма јагода 400 динара

Од лука и цена љута

од Други Пишу
0 коментар

Лепо време, свеже воће и поврће разлог су гужве која је јуче била на Земунској пијаци, а високе цене не спречавају суграђане да купују на својим омиљеним тезгама.

На овој зеленој пијаци највише се купују зелена салата, ротквице и купус, а цена им се креће од 60 до 80 динара.

Разноврсна понуда лука, а још разноврсније и цене. За килограм црног лука на појединим тезгама у Земуну потребно је издвојити и до 300 динара. Купује се и кромпир који овде кошта од 70 до 120 динара. Траже се и свеж спанаћ, празилук, рукола, краставац, а цена ових намерница креће се од 100 до 350 динара. Килограм свеже шаргарепе на Земунској пијаци кошта 120 динара.

Иако парадајза на тезгама има преко целе године, порасла му је продаја овог месеца. За килограм овог црвеног поврћа потребно је издвојити 400 динара, а иста цена је и чери парадајз. Од поврћа најскупље су свеже црвене паприке које коштају око 600 динара, док је цена патлиџана иста већ месецима и кошта 400 динара.

Свеже воће краси тезге на пијаци у Земуну. Највише се купују црвене, крупне јагоде, а за пола килограма овог воћа потребно је издвојити и до 400 динара. Београђани и даље купују мандарине, банане, киви, лимун, а цена им је „стабилна“ већ месецима и креће се од 130 до 250 динара.

Црвене, жуте, киселе, слатке јабуке могу се наћи на пијаци у Земуну. Цена овог воћа се креће од 70 до 200 динара. Свеже печурке нашле су своје место на тезгама, избор је велики, а цене шарене. За килограм свеже намернице потребно је издвојити и до 1.000 динара.

ЦЕНЕ ПОВРЋА

  • ПРАЗИЛУК 100
  • ЦРНИ ЛУК 300
  • ПАРАДАЈЗ 400
  • КРОМПИР 70-120
  • РОТКВИЦЕ 60-80

 

Т.Н, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар