Почетна » СЛАЂЕ ОД МЕДА И ПРВЕ ЉУБАВИ Натписима пијачари утркују се до купаца, јагоде добиле нову конкуренцију

СЛАЂЕ ОД МЕДА И ПРВЕ ЉУБАВИ Натписима пијачари утркују се до купаца, јагоде добиле нову конкуренцију

од admin
0 коментар

Свеже сезонско воће и поврће је увелико на пијацама, продавци се надмећу ко ће привући више купаца својом шареном понудом и духовитим натписима, али цене нису за свачији џеп, те се неочишћен грашак може наћи за рекордних 500 динара!

За брескве и нектарине у паковању које тежи нешто испод килограма, потребно је издвојити 250 динара, а када се купују на мерење цена је 300. Исту своту је потребно издвојити и за кајсије, којих има тек на понекој тезги. Све су по правилу „слатке као мед“, „слађе од прве љубави“, а чини се да купци највише падају на дестинацију одакле долазе, што је на Бајлони пијаци углавном Гроцка.

Јагоде коштају између 130 и 180, а највећи ред се створио код продавца код ког су 200 динара, што сведочи о томе да сваки купац има омиљеног пијачног продавца у чији квалитет верује.

Цена трешања је разнолика, између 100 и 250 динара, у зависности од величине и врсте. Јабуке коштају од 60 до 140, крушке 250, а килограм лубеница износи 120 динара. И поред сезонског воћа, и даље постоји понуда увозног воћа које се карактеристично чешће конзумира зими, те је за наранџе потребно издвојити 180, а за банане 160 динара.

Килограм свежег младог караставца износи свега 60 динара, парадајза између 100 и 250, а најскупљи је грашак, и то неочишћен, који кошта чак 500 динара.

 

Маша Милојковић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар