Почетна » Трешње и јагоде најтраженије,а цена им иде и до 500 динара

Трешње и јагоде најтраженије,а цена им иде и до 500 динара

од Други Пишу
0 коментар

Тезге на пијацама и овог петка биле су испуњене сезонским воћем и поврћем, ипак због лошег времена и кише која је падала цео дан јуче, понуда на Бајлонијевој пијаци била је нешто слабија.

Суграђани који су посетили пијацу на Дорћолу, највише су куповали трешње, којих је било на скоро свакој тезги. За килограм ове слатке посластице потребно је у просеку од 200 до 400 динара.

Крупне и црвене јагоде могле су се купити јуче на Бајлонију, а за килограм овог воћа потребно је издвојити око 200 динара. На тезге су стигле и свеже кајсије, а цена им иде и до 500 динара. У односу на претходну недељу и пијацу на Зеленом венцу где су суграђани имали прилику да купују и брескве и нектарине, овог петка на Бајлонијевој пијаци још увек нису стигле ове воћкице, а накупци кажу да ће их бити ускоро.

Од поврћа највише се куповао домаћи парадајз, а у понуди су се могле наћи различите сорте овог поврћа, као што је јабучар, шљивар, волволско срце, али и прадајз који је на тезге у престоницу стигао из околиних градова. Цена актуелног црвеног поврћа креће се у просеку од 200 до 350 динара. Тражили су се и млади кромпирићи који су сада веома популарни,а килограм кошта у просеку од 160 до 350 динара. Такође, накупци су продавали и старију сорту кромпира чија цена износи 200 динара.

Веза зелене салате и младог лука креће се у просеку од 50 до 80 динара, док су се роткивице продалавале за 60 динара. Београђани су куповали и свеж краставац којег је било у изобиљу на овој зеленој пијаци, а за килограм овог поврћа потребно је издвојити у просеку од 120 до 240 динара.

Очекује се више лубеница

Понуда воћа била је разноврсна, па су тако суграђани на овој пијаци имали прилику да пазаре слатку лубеницу, а килограм износи око 180 динара. Накупци објашњавају да се у овом периоду ипак више продају трешње и јагоде, а да за лубеницу треба још времена да препуни тезге. Такође, своје време чекају и диње, али ипак на једној тезги на Бајлонију, суграђани су имали прилику да пазаре ово воће, а килограм кошта 100 динара.

Фото Privatna arhiva

Т.Н.  Вечерње новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар