Почетна » ПРЕМИНУЛА БЕБА, ПАЦИЈЕНТ ИСПАО ИЗ ХИТНЕ И УМРО, ПИЈАНИ ЛЕКАР Низ скандалозних пропуста у врањској болници добио је епилог

ПРЕМИНУЛА БЕБА, ПАЦИЈЕНТ ИСПАО ИЗ ХИТНЕ И УМРО, ПИЈАНИ ЛЕКАР Низ скандалозних пропуста у врањској болници добио је епилог

од admin
0 коментар

Директор Здравственог центра Врање др Драган Величковић поднео је оставку на функцију директора ове установе. Оставка је уследила након неколико смртних случајева пацијената и серије тешких афера у овој установи које су се догодиле откад је на он на њеном челу.

Из Министарства здравља за „Блиц“ је речено да је др Величковић поднео оставку, али да она још није стигла у Министарство. Свакако, досадашњи директор обављаће овај посао до именовања новог.

Подсетимо, породице више преминулих пацијената оптужиле су болницу за немар који је изазвао смрт њихових ближњих.

Испао из возила хитне и преминуо

Серија инцидената почела је у јануару ове године, када је Горан Митић погинуо у несвакидашњем удесу. Он је испао из возила врањске Хитне помоћи која га је превозила. Породица тврди да је возач санитета дивљао на путу и тако изазвао удес у ком је Митић погинуо.

Беба умрла на порођају

Саша и Јелена Ивановић у марту ове године остали су без бебе на порођају, а за смрт детета окривили су лекаре гинекологије у врањској болници, тврдећи да порођај није на време обављен, јер су, како су тврдили у болници, сви резултати на пријему били добри.

Преминула јер лекари нису дошли

Такође, у марту ове године Врање је било облепљено умрлицама у коме породица Весне Здравковић Симовић оптужује лекаре Хитне помоћи да нису хтели да дођу по њиховом позиву, а Весна је преминула после пар сати, када ју је супруг сам одвезао у болницу.

Пијани лекар

Породица Персе Стојановић, која је преминула у априлу, пријавила је лекара Хитне помоћи Небојшу С. да је дошао пијан на интервенцију и да јој није пружио адекватну помоћ, због чега је умрла. Против лекара, за кога је утврђено да је имао 1,5 промила алкохола у крви, покренут је кривични поступак.

Министарство здравља због свега овога увело је у марту принудну управу и послало је здравствену инспекцију из Београда.

Величковић је на месту в. д. директора болнице у Врању био од краја 2016. године.

Е. Б.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар