Почетна » Раскол брука напредњаке

Раскол брука напредњаке

од admin
0 коментар

Позадина озбиљних подела међу члановима Српске напредне странке у срцу Горње Ресаве. У Београд послата петиција са захтевом да челници странке дођу у Деспотовац.

ГРУПА незадовољних напредњака из Деспотовца послала је Главном одбору СНС писмо и петицију, којима траже да се одржи седница Општинског одбора којој би присуствовали и високи функционери из Београда, па да им кажу шта их све мучи.

Кажу, циљ им је очување јединства странке, а прозвани напредњаци из овог дела Србије одговарају да су замерке на њихов рад почеле када је ИО СНС искључио одборнике Владана Милошевића, Гордану Станисављевић и Славицу Никодијевић, те поручују како неће дозволити да ико нарушава јединство…

– Буџетски новац троши се по кафанама, па су људи један ресторан у центру града прозвали мензом СНС, а Саша Јанковић био је саветник председника општине дуже од законски прописаног рока и примао плату од 70.000 динара – указао је током конференције за медије Јовица Стевановић, члан СНС од оснивања.

Заменик председника СО Деспотовац, Славица Никодијевић, петицију је потписала због „наводног искључења из странке“, али сматра да напредњацима није нанела штету – како се наводи у образложењу. Од ње је на седници Општинског одбора СНС затражено да се повуче са функције, а када то није учинила, на заседању СО Деспотовац 26 одборника гласало је за ту тачку дневног реда. Међутим, тврди, када се гласало тајно, за њену смену било је само 17 присутних…

Председник ОО СНС у Деспотовцу и заменик председника општине, Никола Николић, каже да су одборници искључени због страначке непослушности.

– Хтели су да праве одборничку групу унутар странке и то је петоколонашење. С обзиром на то да нису поднели жалбу, за нас су само група грађана, тим пре што су и координатори из Крагујевца јасно рекли да неће толерисати поделе међу напредњацима – преноси Николић.

Истовремено, Саша Јанковић каже да је две године – по уговору – био ангажован на месту саветника председника општине, али да нема ни дан радног стажа. Сада је волонтер и ради на започетим пројектима…

– Замерке нам упућује отпадничка група СНС, која покушава да оствари личне интересе. Свакодневно су се састајали са одборницима опозиције да би направили нову општинску власт без напредњака, па су зато и искључени из наших редова – закључује Јанковић.

КО ЈЕ У ПРАВУ?

НАПРЕДЊАК Марко Станисављевић, који је 3. јула смењен са места директора Туристичко-спортске организације, каже да је прва награда Привредне коморе за промо-филм само један од показатеља његовог доброг рада, те тврди да је кажњен зато што није успео да дисциплинује мајку Гордану, одборницу СНС у СО Деспотовац.

Никола Николић, међутим, тврди да је Станисављевић имао низ неправилности у раду, а да његова мајка Гордана није хтела да подржи скупштинску већину, па је постојала опасност да „падне“ локална власт.

 

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ, НОВОСТИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар