Почетна » Сивац: Пензионер није могао да подигне пензију, закључао раднике у пошти!

Сивац: Пензионер није могао да подигне пензију, закључао раднике у пошти!

од admin
0 коментар

Мирољуб Грујић данима без пензије. На шалтеру одбијали да га исплате, слали га да новац чека код куће

ИЗНЕРВИРАН, јер данима није могао да подигне пензију на шалтеру, Мирољуб Грујић из Сивца је ланцем и катанцем закључао раднике у сеоској пошти.

Полиција је против Грујића поднела кривичну пријаву, али он истиче да је за свој поступак добио подршку пензионера и осталих грађана, у име којих је како каже, хтео да скрене пажњу на шиканирање странака у пошти и потребу да рад шалтерских службеника у овој установи буде подвргнут контроли.

– Ово је трећа пензија коју је требало да добијем, а и за претходне две сам данима морао да чекам да ми буду исплаћене – прича Грујић. – Првог дана кад је почела исплата последње пензије, а то је било 25. августа, сачекао сам у реду да дођем до шалтера и пружио личну карту, али своје примање нисам могао да подигнем. Службеник је пронашао мој чек, али је рекао да пензију не могу да добијем на шалтеру, него да ће ми је поштар донети кући. Отишао сам кући надајући се да ће поштар доћи следећег дана, али то се није догодило ни до 29. августа. Сваки дан сам одлазио у пошту и понављала се иста прича: пензију ће донети поштар, а ја сам узалуд чекао.

Он каже да му је, због тога што није успео да добије пензију на време, пропао попуст од 10 одсто за куповину у „Идеи“, који је важио 26. и 27. августа, а није имао новца ни да отпутује до Новог Сада, где је имао важан уговорени посао. Када је и петог дана враћен са шалтера, Мирољуб је ланцем и катанцем око пола девет блокирао улаз у пошту.

Закључани поштари су позвали полицију, која је пресекла катанац и отишла код Грујића.

  • Узели су ми изјаву и одузели оружје. Изјавио сам да сам пошту закатанчио штитећи интересе пензионера, који ме пресрећу на улици и говоре: „Свака ти част! Докле више да нас праве будалама!“ – каже Мирољуб.

  • З. РАЈИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар