Почетна » СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ИНСПЕКЦИЈЕ Жена у Трстенику добила решење да избаци малог пса из стана

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ИНСПЕКЦИЈЕ Жена у Трстенику добила решење да избаци малог пса из стана

од admin
0 коментар

Комунална инспекција у Трстенику или не зна шта је бишон или не зна да ради свој посао па је донела решење по којем се Невени Петровић забрањује да држи у стану малог пса налик пудлици коме чак ни длака није “оштра”. Поступак је толико револуционаран да би град из Расинске области могао да постане јединствен и по томе што је станарима дозвољено држање “само егзотичних птица и голубова”.

Како пише у решењу, комунална инспекција поступала је по пријави Небојше Стојановића из Трстеника против Петровић Невене из Трстеника ИИ у предмету држања животиња, а на основу члана 2. Одлуке о условима и начину држања животиња на територији општине Трстеника.

Невени је комунална инспекција уручила решење 30. априла и она има рок 15 дана да исели бишона из стана. Ако то не учини, како пише у решењу, комунална инспекција ће принудно избацити њеног кућног љубимца из стана.

Шокирани мештани Истичу да се ради о грешки надлежних.

– Проблем је што та одлука није мењана још од 1993. године иако се неколико пута променио републички закон. Нико у Трстенику није ускладио одлуку са законом и због тога сад имамо невољу. У Трстенику барем 500-600 људи држи у стану држе псе и нико не зна да је то забрањено. И ја имам коврџавог бишона у стану па нисам могао да верујем када ми је Невена рекла шта се догодило. Нико у Трстенику није ускладио одлуку са законом и због тога сад имамо проблем – каже Југослав Арсић који поред бишона има и лабрадоре.

Одлука по којој је Невени наложено да исели пса садржи и ставку на основу које је у Трстенику у стану дозвољено држање једино егзотичних птица и голубова.

– Та одлука је незаконита пошто није усклађена у складу са законом који је донет још 2009. године. Просто ми је ван памети да надлежни у том граду локална самоуправа већ шест година крши закон. Очекујем да се под хитно пробуде – шокирана је Милица Ранковић, председница Удружења за заштиту животиња “Феникс”.

Опшина Трстеник: Поништићемо решење
У општини Трстеник огласили су се саопштењем за јавност поводом случаја „бишон“.
„Решење комуналног инспектора о исељењу власничког пса Невене Петровић из стана биће стављено ван снаге јер је донето на основу општинске Одлуке о условима и начину држања животиња на територији општини Трстеник која није у складу са Законом о добробити животиња из 2009. године. Органи јединица локалне самоуправе, дужни су да брину о животу и заштити здравља и добробити животиња и у складу са тим већ је покренута процедура о измени постојеће одлуке. Нацрт нове одлуке сачињен је у складу са Законом о добробити животиња из 2009. године и биће усвојен у најкраћем року од стране надлежних органа општине. Овом одлуком биће омогућено власницима станова да у истим држе своје љубимце уз испуњење законом предвиђених услова“ – казао је заменик начелника општинске управе, Зоран Еркић.

М.Ташковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар