Почетна Локалне вести Смедерево: Зову 192 и због ТВ управљача

Смедерево: Зову 192 и због ТВ управљача

од admin
0 коментар

Полицијска управа у Смедереву све чешће добија необичне пријаве грађана, од којих су неке за неверицу. Патроле морају да излазе на терен због просутог пепела, враџбина, пешкира, спортских тикета

ДА полицајцима у Смедереву дани не буду нимало лаки, али ни досадни „труде“ се њихови суграђани са све учесталијим пријавама које личе на првоаприлске шале. Невоља је што, колико год бесмислени позиви били, „плавци“ на њих морају да реагују.

Хоћу да пријавим супруга! Прави много буке док пере судове, а и гледа телевизију кад мени не одговара. Молим да реагујете! Овако је гласила само једна од пријава које је полиција у Смедереву примила од почетка године.

Трошење времена и ресурса на овакве интервенције није безначајно, а пријава има за неверицу. Полиција је позивана и због украденог спортског тикета са стола у кладионици, просипања пепела из „смедеревца“ по дворишту, свађа око кључева од аутомобила, сече дрвећа на умишљеној комшијској међи. Органи реда позивају се због често апсурдних и невероватних породичних несугласица.

– Син гастарбајтер пријавио је оца јер је, по доласку из иностранства на одмор кући, у својој соби затекао џакове са брашном. Када је упитао оца зашто су џакови у соби, он му је одговорио да их је сместио ту јер у подруму има мишева – наводи један од примера Саша Николић, портпарол ПУ Смедерево.

Портпарол даље набраја како је отац пријавио сина јер му не дозвољава да се купа, баба унуку јер ју је полила водом, син оца јер му је искључио струју због гласне музике, кћерка оца јер јој не дозвољава да се врати бившем супругу. Једна жена позвала је полицију и пријавила снају тврдећи да јој је украла три пешкира, сукњу и неколико марама.

Полиција је прошлог месеца била мировна мисија између брата и сестре, добро зашлих у четврту деценију живота, који су се посвађали око тога чији је ред за гледање телевизије.

– На сваку пријаву, преузету лично у просторијама ПУ или телефоном, полиција је обавезна да се одазове. Патрола излази на терен, прави записник, позове дежурног тужиоца који се изјашњава да ли у случају има елемената неког кривичног дела или не – каже Саша Николић, који напомиње да по процедури полицајци увек морају да провере да ли грађани имају оружје.

Готово свакодневно полицајци, поред посла на расветљавању тешких кривичних дела, морају да се замајавају чудним споровима.

– Жена је пријавила да њену ћерку, стару девет година, малтретира рођака јер јој је дете пустило кокошке из дворишта. Човек је пријавио да је испред капије нашао жути прашак, оптуживши комшију да му прави враџбине, каже портпарол Полицијске управе.

Због запостављања један дека позвао је 192 и пожалио се како му син не дозвољава да види унучиће, да га не посећују и не питају за здравље. Комшијске ујдурме су честе. Тако је човек пријавио комшију тврдећи да му плави подрум увек када пере аутомобил у дворишту. Полиција је, наравно, отишла на место „сукоба“, и утврдила да је законима гравитације и чистом логиком пријава неодржива јер је „поплављена“ кућа на узвишењу, што је полицајац у записнику објаснио речима: „Није могуће да вода прави путању увис и узводно, и улази у подрум код комшије“.

ПОСНА ХРАНА  Радник Железаре пријавио је директора наводећи да је доживео стрес јер га је шеф „саслушавао“ и малтретирао након што му се мејлом обратио и затражио да радницима за топли оброк омогући посну храну у току поста. Радник ЕПС-а позвао је полицију јер му је власник бројила узео кључеве службеног возила и бацио их на улицу.

ЉУТА ШТО ЈЕ МУЖ ЗАСПАО Пријаве једнако подносе и мушкарци и жене, људи из села и града, млади и стари. Једна Смедеревка пријавила је прошлог месеца невенчаног супруга јер је запоставља. Жена је хтела да разговара, али је муж легао да спава, па га је пробудила, а он се бунован извикао на њу. Доласком полиције, хтела је само да придобије пажњу мужа.

Ј. ИЛИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар