Почетна Локалне вести Станојка живи поред рушевина

Станојка живи поред рушевина

од admin
0 коментар

Клизишта на југу Србије и после четири месеца представљају реалну опасност

ЛЕБАНЕ – Станојка Радосављевић (80) готово четири месеца, од кад се потпорни зид срушио на њену кућу у центру места, живи у страху за живот. У дому који градила са сада покојним супругом користи неколико преосталих просторија, надајући се да ће локална самоуправа и министар за венредне ситуације, Велимир Илић, испунити обећања која су јој дали одмах после несреће.

– Не видим да се око овога било шта ради. Пет пута сам била код председника општине, али ми увек каже да нема новца… Од муке сам се још више разболела, морала да платим да ми се очисти прилаз до куће, а само месец дана била сам у стану који је плаћала општина. Газде су ми замерале да много трошим струју и воду, па под старе дане нисам више могла да трпим увреде – објашњава Станојка.

Први човек Лебана, Горан Јањић, каже да општина ради на регулацији клизишта, али компликоване процедуре захтевају време.

– Чекамо стручњаке, да процене могу ли се клизиште и кућа санирати, или ћемо Станојки купити стан, како је и обећано. Иако нам кажу да је влада Србије издвојила новац за ове намене, ништа нисмо могли да учинимо без званичног документа, тим пре што клизиште може наново да се активира – закључује Јањић.

И. Митић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар