Почетна » СВЕШТЕНИК ИМ НЕ СВЕТИ ВОДИЦУ ЈЕР НЕМАЈУ НОВЦА: Докле ја да радим за џабе?!

СВЕШТЕНИК ИМ НЕ СВЕТИ ВОДИЦУ ЈЕР НЕМАЈУ НОВЦА: Докле ја да радим за џабе?!

од admin
0 коментар

Питала сам га: „Оче, зашто сте нас заобишли за Васкрс“, на шта је он узвратио: „Ево, сад ћу да ти кажем, кад ћете ви мени да платите, шта мислиш, докле ћу ја да радим за џабе?“

У породичну кућу Ерцеговчевића из Дубља, први пут ове године, откад памте, свештеник за Васкрс није крочио у њихов дом и освештао водицу.

Локални свештеник Уро Живковић заобишао их је, тврди Мира (46), јер му дугују новац за раније услуге, а то је и сам признао када је ипак дошао да свети водицу за крсну славу Ђурђевдан, пише АЛО!

– Једино у моје двориште није дошао за Васкрс. То је јадно. И за Ђурђевдан је прво отишао да свети водицу у комшилуку, иако је наша кућа прва на реду, па се тек онда вратио код нас.

Питала сам га: “Оче, зашто сте нас заобишли за Васкрс”, на шта је он узвратио: “Ево, сад ћу да ти кажем, кад ћете ви мени да платите, шта мислиш, докле ћу ја да радим за џабе?”

Foto: Tanjug/AP

Нисам могла да прећутим, па сам му одговорила: “Нисам знала да се вера претворила у материјално?” Зар је он представник бога у кога верујем – рекла је Мира.

Свештеник у разговору признаје да има око 50 кућа у парохији у које не залази јер домаћини не желе да примају свештеника.

Код Ерцеговчевића ће, каже, наставити да иде уколико то они желе. Као доказ своје тврдње да Ерцеговчевиће није заобишао због новца, свештеник наводи да ће ускоро крстити 12 деце потпуно бесплатно.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар