Почетна » ТУГА Болесног дечака нико не посећује 13 месеци

ТУГА Болесног дечака нико не посећује 13 месеци

од admin
0 коментар

Дечак М. К. (4), који је тешко болестан од више болести од рођења, већ 13 месеци лежи у новосадској Дечјој болници, а његови родитељи нису се појавили од када је довезен на лечење, нити га ико посећује.

– Лежала сам са ћерком летос у болници и видевши ситуацију у којој је малишан, купила сам му одећу и храну. Кад смо изашле из болнице, наставила сам да му доносим храну, али нам је након неког времена забрањено да долазимо пошто нисмо у сродству – прича мајка која је желела да остане анонимна.

Она додаје да се нико од породице није интересовао за овог малишана, а то за „Блиц“ незванично потврђују и запослени у болници.

Новосађанка, која тренунтно ради у Француској, а која је такође желела да остане анонимна јер јој се дете лечи у Дечјој болници, каже да је она чак желела да усвоји остављеног малишана.

– Врло често смо га обилазили док сам била у Србији. Ја сам чак предложила да му постанем хранитељка, али ми је социјална радница у болници рекла да му треба специјализовани хранитељ и да ја немам довољно добре услове – додаје наша саговорница.

Каже да су се и она и њена ћеркица разболеле за остављеним дечаком.

– Много смо га заволеле. Молили смо да нас пусте да долазимо макар викендом, али нам нису дали. Због свих притисака морала сам да одустанем од те борбе – додаје она.

Уместо дечакових родитеља, каже да је она била ту када је имао тешке операције, купала га је и пресвлачила.

Директор Дечје болнице др Слободан Гребелингер каже за „Блиц“ да се дешава да родитељи оставе децу и не врате се.

dr Slobodan Grebeldinger

др Слободан Гребелдингер

– Због таквих случајева зовемо социјалне раднике, али наш посао је само лечење деце, а они се брину о осталом. Постоје родитељи који имају више деце, па не долазе често у посете – каже др Гребелингер и додаје да због заштите права пацијената не може да коментарише конкретне случајеве остављене деце.

Иако су нам у Центру за социјални рад обећали да ће одговорити на наша питања јер су упознати са случајем дечака остављеног у Дечјој болници, одговор нам није стигао.

Из Центра нам нису одговорили ни који су даљи кораци који ће бити предузети, као и да ли је дете због небриге формално одузето од родитеља.

М. Станић , А. Латас    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар