Почетна Локалне вести ТУГА У ВРАЊУ, КОМШИЈА МУ УСРЕД БЕЛА ДАНА ИЗ ПУШКЕ УБИО КЕРУШУ Запуцао на пса недалеко од вртића, па рекао: Извини, нисам знао да је твој!

ТУГА У ВРАЊУ, КОМШИЈА МУ УСРЕД БЕЛА ДАНА ИЗ ПУШКЕ УБИО КЕРУШУ Запуцао на пса недалеко од вртића, па рекао: Извини, нисам знао да је твој!

од admin
0 коментар

М.С. (65) из Врања, ловачком пушком је усред бела дана устрелио власничког пса свог комшије Крунислава Нешића.

Инцидент се догодио у петак око 17.30 часова у улици Бунушевачкој у Врању. Из Полицијске управе у Врању за ОК Радио кажу да су службеници полиције оперативним радом установили да је једно лице ловачком пушком устрелило пса.

„Консултовани су заменици Основног и Вишег јавног тужилаштва у Врању који су наложили да се против М.С. поднесу кривичне пријаве за недозвољена производња, држање, ношење и пронет оружја и експлозивних материја и убијање и злостављање животиња. Осумњичени ће бити процесуиран у редовном поступку“, кажу из врањске полиције.

Керуша Лејла је била љубимица породице која ју је удомила из Краљева и, према речима свог власника, ретко је напуштала двориште. Крунислав Нешић наводи да је у непосредној близини пуцњаве једно од дворишта било пуно деце предшколског узраста. Још увек је у шоку и неверици јер је са М.С. како каже, био у одличним односима. Посебно је огорчен на оно што је изјавио комшија док га је полиција приводила на саслушање: „Извини, нисам знао да је твоје.“

 

„Ми немамо децу. Имамо само наше животиње. Мени је то исто као да ми је пуцао у дете. Која је разлика? Можда би знао да је моје па не би пуцао? У чије би пуцао? Усред бела дана, хладнокрвно, отпешачиш лаганим кораком 150 метара од своје куће, пуцаш и вратиш се исто тако хладнокрвно. И наставиш свој ручак. И онда се јако потресеш кад те ухвате након три сата“, потресено наводи Нешић.

 

Његову емотивну реакцију на убијање љубимице можете прочитати у додатку на крају овог текста. Удружења за заштиту животиња из Врања наводе и да ово није усамљен случај и додају да је ових дана отровано још неколико паса и то у самом центру града. Из полиције кажу да у последње време није било пријава за убијање и малтретирање животиња.

Курир.рс/окрадио.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар