Почетна » У 94. чита и плете без наочара: Даринки је само старост тегоба

У 94. чита и плете без наочара: Даринки је само старост тегоба

од admin
0 коментар

Крепка старица из Стењевца најстарија у селу и вероватно најдуговечнија у општини Деспотовац

ДЕСПОТОВАЦ – Ништа ми није толико тешко, колико то што не могу да радим. Хтела бих, али немам снаге… Старост је највећа тегоба. Живим некако, држи ме Бог. Ја имам своје место, не могу на туђе да умрем, а и волим да живим, мада ме је мало срамота, јер мојима не могу да помогнем – вели Даринка Милосављевић (94) из Стењевца, најстарија у селу и вероватно најдуговечнија у општини Деспотовац, која чита и плете без наочара!

Иако је деценијама жњела, копала, хранила стоку и обављала све кућне послове, и сада устаје у пет, заложи ватру, пристави кафу, залије цвеће, донесе дрва, побрине се за кокошке…

– Много се радило, али се и вајдило, није се штетило. Сада људи само кукају да нема пара. Додуше, некад смо имали једну столицу, а данас у сваком ћошку по нешто – критикује Даринка која живи са сином Милуном и снајом Зорицом, а њена ћерка Милостија је са својом породицом.

Има четири унука, шесторо праунука, двоје чукунунучади, а ускоро ће добити и треће… Волела би, каже, да њени буду добри домаћини – како не би морала да брине на оном свету.

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар