Почетна » У прокупачки водовод грешком испуштено 1.500 литара течног хлора

У прокупачки водовод грешком испуштено 1.500 литара течног хлора

од admin
0 коментар

У акумулацији Бресница одакле се пијаћом водом снабдевају Прокупчани „највероватније механичком грешком“, испуштено је 1.500 литара течног хлора

ПРОКУПЉЕ – У акумулацији Бресница одакле се пијаћом водом снабдевају Прокупчани „највероватније механичком грешком“, испуштено је 1.500 литара течног хлора, што је вишеструко више од дозвољног, али здравље грађана није угрожено, сазнаје Бета данас у градском Водоводу.

Хаварија, када је у беснички резервоар воде за пиће испуштено 2,5 милиграма хлора по литру, а дозвољено је само 0,6 милиграма, догодила се у ноћи између 1. и 2. јануара.

„Срећа у несрећи је што се то десило током ноћи и на време је спречено да вода дође до грађана“, наводе у Јавном комуналном предузећу „Хамеум“ у чијем саставу ради Водовод и додају да овим никако није угрожена безбедност Прокупчана.

У Водоводу је речено да је одмах искључен водосистем Бресница, а укључен резервни систем, црпна станица Бумбурек крај реке Топлице и уверавају грађане да у води коју су користили за пиће није било веће концентрације хлора од дозвољене, односно од 0,5 милиграма по литру.

Како је изјавио директор „Хамеума“, Александар Симоновић, покренут је дисциплински поступак против дежурних радника Водовода у ноћи између 1. и 2. јануара, мада је , како тврди, највероватније реч о механичкој, а не људској грешки.

Локални ДС је због нестручног рада и како кажу „озбиљног угрожавања безбедности и здравља људи“ затражио оставку директора „Хамеума“ и поднео кривичну пријаву општинском суду у Прокупљу.

Taнјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар