Почетна » У селу поред Ниша осмислили иновативну методу за рупе – гурнули их под тепих

У селу поред Ниша осмислили иновативну методу за рупе – гурнули их под тепих

Иновација

од Други Пишу
0 коментар

Кратери, осипање асфалта и отежано кретање возилима по узбрдици, натерало је неке од мештана да осмисле нови начин крпљења рупа и то тако што ће их прекрити теписима. Кажу да им ова иновативна метода ублажава „труцкање“ и спречава даље пропадање асфалта, а грађани је коментаришу и као еколошки прихватљиву.

Због неадекватног одржавања сеоских путева, главна улица у Доњем Власу препуна је ударних рупа, а исто је и на путу пре уласка у село, који води до гробља и шума.

Како кажу мештани нису се до сада жалили надлежнима, јер не очекују да ће им изаћи у сусрет, ипак, некоме су рупе засметале и решио је да ствар узме у своје руке.
Не откривају ко је поставио тепихе и стазе, али истичу да постоји ваљан разлог за то. Наиме, они напомињу да су рупе неколико пута попуњавали, али безуспешно, док нова метода „крпљења“ даје нешто више резултата.

Иако дуж пута где се сада шарене теписи и стазе нико не живи, становници кажу да га редовно користе, посебно сада када припремају дрва за огрев.

Ову интересантну идеју, Нишлије увелико деле на друштвеним мрежама, а неки је називају и иновативном методом „Гурни рупу под тепих“. Поред тога што сматрају да има и декоративну намену, истичу и да је еколошки прихватљива, јер уместо да стари тепих буде бачен у реку, он добија нову корисну улогу.

 

Т.Тодоровић, Јужне вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × five =