Почетна Локалне вести УКРАДЕНА БЕБА? Осећам да је моја беба и даље жива

УКРАДЕНА БЕБА? Осећам да је моја беба и даље жива

од admin
0 коментар

Имам осећај да је моја беба жива. Док ми не докажу супротно, вероваћу свом инстинкту, каже за „Блиц“ Ратка Рачић (36) из Рашке.

Ова жена, која је оптужила породилиште у Вишеградској да су јој украли бебу, тврди да је њена трудноћа функционисала савршено све до тренутка порођаја који се одиграо 17. марта.

Царски рез

– Докторка ми је пробушила водењак и послала ме на туширање. Препоручено ми је било да се породим природним путем, али су они одлучили да то ипак буде царски рез, два дана пред термин. Сестра ме је испитивала о брачном статусу, да ли радим и са ким живим. У једном тренутку су ми рекли да се на ЦТГ не чују бебини срчани тонови и да хитно морам на царски рез. До сале сам вриштала колико ме је глас служио – прича Ратка којој су, када се пробудила из анестезије, рекли да је њена

Беба преминула.

Ускоро налаз обдукције
„Инсистирамо на томе да се користе искључиво чињенице. Рад Клинике је потпуно транспарентан. На располагању смо надлежним органима у сваком моменту. Налази обдукције и извештај Комисије за унутрашњи стручни надзор биће познати за неколико дана“, кажу за „Блиц“ у ГАК у Вишеградској.
Није желела да види дете како јој та слика не би остала урезана у памћење.
– Дали су ми неке папире да потписујем, а ја бих онако ошамућена могла да потпишем било шта. Два дана ми нису давали мобилни да јавим родитељима шта се десило. Када су дошли и тражили бебу како би је сахранили, прво су рекли да је беба у капели, да би након тога рекли како је сахрањена на Орловачи. Рекли су ми да сам и то потписала са свим осталим папирима које су ми потурили док сам била још ошамућена од анестезије – прича Ратка.

Верзије смрти

До ње су, каже, стизале различите информације о разлогу смрти девојчице. Прво да је дете добило сепсу, а потом да је престало да му куца срце. То је натерало Ратку да помисли да је њено дете и даље живо и зато се за помоћ обратила Удружењу родитеља несталих беба.

Ексхумација

– Јавна тужитељка прикупља доказе како би донела одлуку о ексхумацији тела детета. Најпаметније је да се узме ДНК тела на лицу места, јер не верујемо државним институцијама. Узорке бисмо послали у иностранство – каже Владимир Чичаревић, председник Удружења.

Зорица Лазаревић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар