Почетна » УЖАС У ПРОКУПЉУ: Гађали облаке, а разнели пумпу и амбар

УЖАС У ПРОКУПЉУ: Гађали облаке, а разнели пумпу и амбар

од admin
0 коментар

Противградна заштита је дејствујући током викенда по облацима погодила објекат НИС-ове бензинске пумпе на излазу из Прокупља.

На срећу, све се завршило без повређених, али се материјална штета још утврђује.

Противградни стрелци су испалили на десетине ракета са више противградних станица. Једна од њих је завршила у објекту „НИС Југопетрола“ на излазу из Прокупља према Куршумлији. Ватрогасци су брзо интервенисали и спречили ширење ватре.

Надлежни у „Југопетролу“ нису желели да коментаришу инцидент, али последице су могле да буду катастрофалне да је ракета завршила десетак метара даље, где су резервоари, али и пумпе са којих се точи гориво.

Ово је четврти случај од како је почела са дејством противградна заштита ове године, да су ракете завршиле на земљи претећи да угрозе имовину и људство.

Пре двадесетак дана у селу Стара Божурна у општини Житорађа дошло је до пожара на помоћној згради у дворишту З. Ц. из овог села, који је изазвала противградна ракета. Интервенцијом мештана спречено је ширење ватре, а након интервенције ватрогасне екипе из Прокупља ватра је и угашена.

Он наглашава да је жена само неколико минута пре тога била у том објекту како би нахранила животиње, али да је ушла након што је чула јаку грмљавину. Одмах затим је ракета ударила у њихову зграду.

Истовремено, кров куће у житорађском селу Јасенице је изгорео кад је током снажне грмљавине у објекат ударио гром.

Љубиша Митић   Блиц/Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар