Почетна » Министарство: Политичари направили забуну, за пробни рад гондоле нема услова

Министарство: Политичари направили забуну, за пробни рад гондоле нема услова

од admin
0 коментар

 

Министарство је додало да је од јула 2017. до јануара 2020. године општини издало грађевинске дозволе за свих пет фаза пројекта изградње гондоле, од почетне станице Златибор до крајње станице на Торнику, као и да су у току завршни радови на партерном уређењу земљишта око подигнутих стубова и на монтирању и тестирању опреме.

„Пројекат још није дошао до фазе пробног рада нити су испуњени услови за пробни рад. Локални политичари су направили забуну у јавности тиме што су 19. августа, у присуству испоручиоца опреме за гондолу из Француске, заједно са новинарима отишли на градилиште да присуствују тестирању опреме без оптерећења, које је погрешно представљено као пробни рад“, навело је Министарство.

Инспекција је инвеститору и извођачу радова наложила да за све време извођења радова, као и на изграђеним станицама, предузимају све предвиђене мере за безбедност објеката, околине и заштиту животне средине.

Изградња гондоле значајно ће допринети побољшању туристичке понуде Златибора, али истовремено чини још видљивијим бројне пропусте локалне самоуправе у општини Чајетина, на које је Министарство већ указивало, а која је дозвољавајући непланску и стихијску градњу на овој планини трајно нанела штету овом важном природном и туристичком ресурсу Србије, пише у саопштењу.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар