Почетна » ВИШЕ ОД 50 САТИ ПРОВЕО У БУНАРУ НА МИНУС 10: Промрзлине и даље прете Јездимиру

ВИШЕ ОД 50 САТИ ПРОВЕО У БУНАРУ НА МИНУС 10: Промрзлине и даље прете Јездимиру

од admin
0 коментар

Мештанин Смољинца, код Малог Црнића , који је више од 50 сати провео у бунару на минус 10, и даље животно угрожен. Милић у болницу донет са температуром тела од само 34,6 степени

ЈЕЗДИМИР Милић (78) из Смољинца код Малог Црнића, који је на Бадњи дан упао у бунар недалеко од куће и у којем је на минус десет степени без хране и воде чекао на помоћ више од 50 сати, у критичном је здравственом стању и на лечењу је у Општој болници у Пожаревцу. Он је у пресушени бунар, дубок око седам метара, упао у петак око 12 сати, при повратку из сеоске продавнице. Како су нам рекли болнички лекари, Милић је животно угрожен због озбиљних промрзлина, јер је био у стању хипотермије.

– Стање пацијента је стабилизовано, али нон-стоп га надгледају лекари специјалисти – хирург и интерниста. Незахвално је давати било какве прогнозе, јер је код нас стигао у веома тешком стању, са температуром тела која је износила 34,6 степени. Има озбиљне промрзлине на шакама, стопалима и левој потколеници и због тога је на интензивној нези – рекао нам је др Драган Станојевић, специјалиста гастроентерологије. – Пацијент није у коми, али није комуникативан због тешког физичког стања.

Непосредно пре несреће, у петак око 10 сати, Јездимир је из куће кренуо у центар села, како би купио намирнице за Божић. У повратку је залутао и упао у бунар који се налази на сасвим супротној страни од његове куће. Тек након два дана ту га је случајно пронашао комшија Горан Марковић (49).

– Поред бунара спазио сам неку торбу са намирницама и тад сам се одмах сетио да је Јездимир нестао и да за њим траје потрага. Пришао сам ближе и угледао га на дну, како мрмља у полусвесном стању – прича Горан.

Чим се уверио да је у бунару његов комшија, Горан је отрчао до ветеринарске станице и одатле назвао полицију. Убрзо су стигли и Хитна помоћ и ватрогасци и Јездимира извукли на сигурно.

Горан и други мештани кажу да су бунари бројни по њивама не само у њиховом атару, али им је чудно што је Јездимир упао баш у онај који се налазио на њиви ограђеној прућем и то правдају његовим лошим видом.

Док је Јездимир у болници, његова супруга Радмила (78) сасвим је сама у њиховој кући јер им син, снаја и унуци живе у Аустрији.

– Јездимир је тог јутра отишао у село, у продавницу, мада сам му говорила да не иде, јер је полуслеп, али није ме послушао. Пошто га дуго није било, отишла сам до продавнице где су ми рекли да је био и отишао. Ујутру сам назвала полицију и онда су сви кренули да га траже – прича очајна Радмила, и сама лошег здравственог стања јер је дијабетичар.

 

ТРАЖИЛИ ГА И РАНИЈЕ

Јездимиру ово није био први пут да је залутао. Његова супруга каже да му се већ неколико пута дешавало да су морали да га траже.

– Једном је толико одлутао да је стигао до Љубиња, а једном је заноћио на божевачком гробљу. Све му је то због лошег вида, јер на једно око не види, а на друго нешто мало, али неће да се оперише. Наш унук га је једном одвео на ВМА, али је он пред операцију побегао кући – прича Радмила.

БИ-БИ-СИ О МИЛИЋУ

ВЕСТ о Јездимиру Милићу обишла је свет и стигла је чак и до Би-Би-Сија. На њиховом сајту у уторак је освануо текст о чудесном преживљавању Србина који је два дана био заробљен, и комшији Горану Марковићу који га је срећом пронашао.

ПОТРЕБАН ЛЕК      Због слабе циркулације Јездимир мора редовно да пије лек „трентал“. Међутим, овог лека Општа болница у Пожаревцу нема довољно, па лекари апелују на све грађане и организације које могу да им помогну да доставе „трентал“ у таблетама или у ампулама.

Д. НОВКОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар