Почетна » ЗАСЛУЖИО ВИШЕ ОД БАКШИША Вратио 42.000 евра, а нико му ни хвала није рекао

ЗАСЛУЖИО ВИШЕ ОД БАКШИША Вратио 42.000 евра, а нико му ни хвала није рекао

од admin
0 коментар

Конобар у кафићу „Кутак 015“ Саво Петровић (21) пронашао је женску торбу са 42.000 евра у новцу и платним картицама и без размишљања је предао полицији. Седам дана после геста који је задивио Љубовијане нико му се није јавио или бар захвалио.

– Радио сам другу смену и служио госте за столом на тераси. Када су отишли приђем да покупим шоље и видим женску торбу на столици. Унесем је у локал и одмах позовем позорника који је био у близини јер сам знао да гости, две жене и два мушкарца, нису из Љубовије. Погледамо документе, видимо да жену не познајемо, у торби много пара и мноштво платних картица. Позовемо станицу полиције они дођу и преузму торбу – препричава Саво догађај о коме бруји Љубовија.

Каже да је наставио са послом и да су му увече полицајци донели записник на потпис из кога види да је у торби било, што у парама, што у платним картицама – 42.000 евра.

– Потпишем записник да сам проналазач, али не могу да се начудим колика је сума у питању. Ко носи толики новац са собом и још заборави торбу са таквим богатством? – изненађено се пита Саво. Каже да га од тада више нико није звао.

– Нико ме није звао од тада. Чуо сам да је жена која је заборавила торбу из Лознице и да је долазила и преузела нађене ствари. Чуо сам и да је потврдила да у торби ништа не фали, а то ми је било најважније – вели Саво.

Не обазире се пуно на чињеницу да му се нико за гест који је учинио није ни захвалио, нити на оне који га критикују што је новац вратио.

– Неки ми говоре да сам луд што сам вратио толике паре, а ја бих опет исто учинио. Сигуран сам и да би већина то исто урадила, чак и они који ме критикују – каже скромно Саво, машински техничар који за живот зарађује радећи као конобар док не нађе посао за који се школовао.

Његове речи су нам незванично потврдили и у полицији.

Ј. Тријић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар