Почетна » Затворен колективни центар у Смедереву

Затворен колективни центар у Смедереву

од admin
0 коментар

Амбасадор ЕУ Мајкл Девенпорт предао кључеве нових кућа избегличким породицама

СМЕДЕРЕВО – Амбасадор ЕУ у Србији Мaјкл Девенпорт и градоначелница Јасна Аврамовић предали су јуче кључеве новоизграђених кућа избегличким породицама у Малој Крсни, чију је градњу финансирала Европска унија. Овиме је највећи колективни центар на Балкану „ОРА Сартид“, у коме је боравило 13.000 људи, коначно затворен.

Изграђено је 45 кућа. Град је доделио 42 локације, инфраструктуру и неопходне дозволе, док је ЕУ обезбедила 570.000 евра за изградњу кућа.

– Сувише дуго сте чекали решавање стамбених проблема. Надам се да ћете имати бољи живот у новим кућама – рекао је Девенпорт. Градоначелница је захвалила на стрпљењу људима који су се уселили у нове куће, пожелела им добро здравље и дуг живот, а свима који су помогли уручила захвалнице Града.

Амбасадор Девенпорт је присуствовао и отварању постројења за прераду споредног отпада животињског порекла. Пројекат су финансирале ЕУ и Аустријска развојна агенција кроз програм „Друштвени економски развој у Дунавској регији“, а суфинансирала је Национална агенција за регионални развој, градова Смедерево и Ковин. Вредност пројекта је 360.000 евра.

Ј. И.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар