Почетна Локалне вести ЗБОГ СУКОБА СА СВЕШТЕНИКОМ Цело село у Србији хоће да пређе у ислам!

ЗБОГ СУКОБА СА СВЕШТЕНИКОМ Цело село у Србији хоће да пређе у ислам!

од admin
0 коментар

Мештани села Шопић, надомак Лазаревца написали су писмо патријарху Иринеју како би спречили локалног пароха да им сруши цркву.

Они у писму моле патријарха за помоћа, а уколико она изостане прете да ће колективно прећи у ислам!

– Ако не добијемо вашу подршку, коју очекујемо као верници и ваши икрени мирјани, бићемо принуђени да, боже ме прости, пређемо колективно у ислам како бисмо по позитивним законима Републике Србије добили бољу заштиту за наше објекте и да као наши стари мученици на тај начин чпувамо нашег Господа Исуса Христа у срцу, а на главу ставимо било коју капу која ће нам омогућити да од бахатости и било чије самовоље заштитимо наше светиње – пише у писму које су мештани Шопића упутили патријарху.

Невоље су почеле кад је село у јулу прошле године погодило незапамћено невреме. За само неколико минута торнадо је одувао кровове са стотинак кућа и читав звоник цркве старе 150 година.

Али, уместо да је поправи, како тврде незадовољни мештани, њихов парох Мирко Тешић решио је самовољно да сруши светињу и не њеном месту подигне нов храм, уз изговор да су темељи старе цркве слаби и да је на том месу прорадило велико клизиште, пише „Курир“.

Мештанин Предраг Лазаревић каже да му нису јасни мотиви којима се руководио поп Мирко кад је одлучио да сруши стару цркву.

– Геолог сам по струци и врло добро знам да испод цркве нема никаквог клизишта. О поповој тврдњи да темељи нису добри улудо је и трошити речи ако се зна да црква на свом месту стоји нетакнута готово 150 година – каже Лазаревић, потомак једног од градитеља цркве.

Он истиче и да су сви покушаји за договор били безупешни.

– Поп ради по свом. Већ је скинуо кров и бакарну опшивку с цркве и без потребе преместио споменике погинулим ратни има из балканских ратова и Првог светског рата. Он не жели да сарађује, мада је Завод за заштиту споменика обуставио радове на рушењу цркве.

Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар