Почетна » Буха поново осуђен на две године и осам месеци затвора

Буха поново осуђен на две године и осам месеци затвора

од admin
0 коментар

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је Виши суд зимус укинуо прву пресуду којом је био осуђен на исту казну и наложио понављање суђења.

И на ову, нову пресуду, и Буха и тужилаштво, које је тражило пет и по година затвора, имају право да уложе жалбе Вишем суду.

Буха је раније покушао да крај процеса одложи и отказивањем пуномоћја својим адвокатима, али је са тим закаснио пошто је судија већ закључио главни претрес.

У овом случају завршне речи тужилаштва и одране одржане су још у јуну, али је Буха у више наврата тражио изузеће судије и тужиоца па је завршница одлагана до данас.

Буха се терети да је угрозио сигурност припадника обезбеђења његове супруге – Милана Љубеновића, затим због прикривања кривичног дела, због спречавања доказивања, због подстрекавања власника ауто-сервиса „Вест“ из Сурчина Стевана Петошевића на прикривање куповине краденог „ферарија“ прекуцавањем броја шасије мотора, као и да је из затвора у Падинској скели претњама угрозио сигурност бивше супруге.

Овај случај се односи на претње које је тада још законитој супрузи Буха упутио телефоном из затвора у Падинској скели где је служио казну од годину дана за ранији напад на Милана Љубеновића.

За ово дело је ослобођен од оптужби.

Стеван Петосевић је поново одлобођен оптужби за прикривање кривичног дела.

Буха се налази у притвору од новембра 2015. године.

Овај сведок сарадник у процесима против „Земунског клана“ и за убиство премијера Зорана Ђинђића, почетком фебруара осуђен је у Првом основном суду на још 16 месеци затвора због вређања тужиоца Трећег основног тужилаштва у судници Палате правде током суђења у случају „ферари“.

У том случају чека се одлука Вишег суда по жалбама.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар