Почетна » Тешко претучени студент: Нападачи осуђени условно, осећам се веома небезбедно

Тешко претучени студент: Нападачи осуђени условно, осећам се веома небезбедно

од admin
0 коментар

 

Багарић је на конференцији за новинаре испред главне студентске мензе у кампусу универзитета, односно на месту где је у јуну претучен, рекао да је С.О. из Руме са пребивалиштем у Новом Саду осуђен на годину дана затвора – три године условно, док је М.Д. из Врбаса осуђен на пола године затвора – две године условно.

Такве пресуде су им изречене након што су признали кривицу и нагодили се са тужилаштвом, објаснио је Багарић, који је изразио велико разочарање том пресудом и најавио да ће правду тражити и путем приватне парнице против те двојице мушкараца старих око 30 година.

Он није желео да каже њихова имена, јер „не жели никога да таргетира“, нити жели да им се „било шта лоше деси“, иако су га претукли. Багарић је навео да су осуђени идентификовани на основу видео снимка са једне од камера у близини студентске мензе.

Испричао је да те људе није познавао од раније, нити их је видео у моменту напада јер су га напали са ледја, оборили на под и шутирали га по целом телу и глави. „Није ми јасно како је могуће да су осудјени условно?

То је порука свим активистима, новинарима и уопште свим људима који мисле другачије и усудјују се да то кажу – да могу проћи као и ја“, казао је Багарић. Додао је да га додатно забрињава чињеница да није утврдјен мотив напада, нити су пронадјени налогодавци. „Приликом претреса стана, код М.Д. је пронађена пушка, боксер и већа количина девиза, што је врло чудно јер је рекао да живи с мајком и од њене пензије“, навео је Багарић. Багарић је неколико дана провео у болници, где му је констатован потрес мозга, амнезија, сломљен нос и модрице и отеклине по телу.

 Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар