Почетна » „УПАЉАЧЕМ МУ ЈЕ ПАЛИО КОСУ“ Мајка тврди да је њен син жртва вршњачког насиља, директорка школе да је све „ПРЕНАПУНПАНО“, казне ипак следе

„УПАЉАЧЕМ МУ ЈЕ ПАЛИО КОСУ“ Мајка тврди да је њен син жртва вршњачког насиља, директорка школе да је све „ПРЕНАПУНПАНО“, казне ипак следе

од admin
0 коментар

 „Син ми се вратио из школе и приметим да му фали прамен косе. И каже да му је ученик старијег одељења ушао у учионицу и малтретирао моје дете психички а онда се кревељио и обратио одељењу: ‘Видите шта ћу сада да му радим’, и узео упаљач и палио мом сину косу!! Нико из одељења није реаговао. Управо сам звала директорицу и све саопштила. Захтевала сам да се укљуци она, психолог, људи из центра за социјално, полиција. Јер шта је следеће? Да неки идиот дође и стави мом сину нож под грло и закоље га?!“, објавила је пре два дана на Твитеру, забринута мајка Александра.

 

Како је обајснила, њен син има 15. година и иде у први разред средње школе и да се инцидент догодио за време малог одмора.

 

Она је написала и да њен син иначе уме да се брани, али да је у овој ситуацији био надјачан.

„Зна он да се одбрани. Он је у аикиду досао до плавог појаса за одрасле. Али исто тако процени да сам не мозе против двојице који су грдосије наспрам њега… И зато није реаговао да се одбрани…“ један је од твитова ове мајке.
 
Александра је добила велику подршку других родитеља и прегршт савета како да поступи. Како је известила, дан након објаве твита, што је било јуче, отишла је у школу на разговор са директорком, што нам је потврдила и сама директорка средње школе „Свети Сава“, Јелена Маринковић.
– То није прамен и није ученик старијег разреда. Све је мало „пренапумпано“ с мајчине стране. Дечак је правио неки трик са упаљачем и јесте му опрљио косу, али једва видљиво. Ипак, то јесте озбиљан прекршај због ког је покренута дисциплинска комисија – рекла је Јелена Маринковић за „Блиц“, додавши да „има ту доста дезинформација“.
Момак који се наводно играо упаљачем, такође је прва година, али не иде у исти разред са Александриним сином, који чак ни не зна како се тај други дечак зове.
 

Директорка је рекла и да мајка заправо оптужује два дечака: самог починиоца и једног младића који са њеним сином иде у исти разред и за кога сматра да је овог другог и позвао да дође у њихову учионицу током малог одмора, међутим, то се показало као нетачно.
Према њеним речима, нико од дежурних професора, нити школски полицајац или разредни старешина, нису приметили да се ишта догађа.
 
– Заказан је дисциплински поступак по хитном поступку и већ у петак ћемо одлучити коју ћемо меру донети. Чека се само да сутра узмемо изјаве одељења, које је присуствовало, које су анонимне и ту сазнамо највише истине. Имајући у виду да је, играјући се са упаљачем, дечак начинио тежу повреду забране, могуће је да ће добити укор, али и бити избачен из школе – објаснила је Маринковић.
 
На питање да ли јој дечак коме је опрљена коса делује потресено због наводног догађаја, директорка одговара одрично
 

– Тај момак то није доживео тако као његова мајка, и није ни хтео ништа да јој каже, него је сама видела. Када погледате децу која ни не знају зашто су позвана да дају изјаву, и дају их у различитим просторијама, потпуно се поклопе, а у супротности су мајчиним наводима, видите да нешто не штима – тврди директорка.
 
Она је нагласила и да у случају у коме постоји сумња на вршњачко насиље, родитељ пре свега траба да се обрати школи, а не друштвеним мрежама.
– Мајка је после спустила лопту када смо јој објаснили да је требало прво нама да каже, јер се од нас и очекује да решимо проблем. Али разумем њен страх као родитеља, поготово јер каже да је дете имало проблема и у основној школи – закључује директорка Маринковић.
М. Милојковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар