Почетна » Борку Стефановићу разбијена глава током трибине у Крушевцу

Борку Стефановићу разбијена глава током трибине у Крушевцу

од admin
0 коментар

Борко Стефановић, председник Левице Србије и један од оснивача Савеза за Србију, Бобан Јовановић и Марко Мандић, активисти Левице Србије, брутално су претучени уочи одржавања трибине Савеза за Србију у Крушевцу, саопштено је из тог опозиционог савеза.

 

Услед тежих повреда главе, Борко Стефановић је превезен у Ургентни центар, Јовановићу су избијена два зуба и расечена усна, док је Димић задобио више удараца у главу, наводи се у саопштењу Савеза.

“Група батинаша наоружаних шипкама пресрела је Стефановића испред МЗ Расадник у Крушевцу, оборила га на асфалт и бесомучно тукла. Пошто су Стефановићу у помоћ притрчали Јовановић и Димић, нападачи су се обрушили и на њих”, наводе из Савеза.

Савез за Србију оцењује да је напад на њихове чланове последица најпрљавије хајке коју режим Александра Вучића свакодневно води против политичких неистомишљеника.

 

На Твитер налогу Левице Сербије објављене су фотографије на којима се види да је Борку Стефановићу разбијена глава у пределу потиљка.

„Приликом заказане трибине Савеза за Србију у насељу Расадник, у Крушевцу, појавила се група маскираних љдуи наоружаних са палицама и металним шипкама који су насрнули на Борка Стефаовнића и коме је повређен потиљачни део главе. Бобану Јовановићу из Левице Србије пломљени су зуби, а још троје људи је повређено“, навео је за Данас Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке.

 

Према његовим речима, ово је била једна од редовних трибина Савеза за Србију, на којој учествују лидери овог опозиционог савеза, тако да су мета напада у петак били и људи из Двери, ДС, Народне странке и других чланица СЗС. Миливојевић сматра да су нападачи вероватно повезани са криминалним групама у Крушевцу.

На једном од видео снимака присталице Савеза за Србију, у разговору са полицијом, тврде да су Стефановића напали мушкарци са капуљачама на глави.

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар