Почетна » СКРХАН ОД БОЛА Потресне речи брата погинулог радника: Боље да сам био ближе њему, па да нас је ОБОЈИЦУ СМРСКАО ЗИД

СКРХАН ОД БОЛА Потресне речи брата погинулог радника: Боље да сам био ближе њему, па да нас је ОБОЈИЦУ СМРСКАО ЗИД

од admin
0 коментар

„Боље да сам био ближе њему, па да се то обојици десило. Он се борио на Кошарама, једва се извукао, а видите где је дошао да погине“, казао је брат (53) несрећно страдалог радника на градилишту очевицима догађаја.

Како „Блиц“ сазнаје, прва у помоћ потресеном брату притрчала је суграђанка Зорица Рајковић.

– Чула сам шта се десило и истрчала из зграде, пошто живим у комшилуку. Видела сам брата радника и пришла му. Понудила сам да му донесем кафу или нешто да поједе, али је одбио, није му било до тога – прича наша саговорница.

Она додаје да јој је радник рекао да су данас на градилишту радила тројица колега, али је једног човека шеф послало на Дедиње, па су на овом градилишту остала само њих двојица.

– Човек ми је рекао: „да је трећи колега био ту, вероватно би и он сад био под зидом“ – истиче Зорица и додаје:

– Рекао ми је одмах и да није жив, да му је глава смрскана и да му је тај зид пао на труп – прича Зорица додајући да јој је брат настрадалог испричао и да од 2009. живе у Београду, раде по градилиштима.

Браћа су, како је нагласила, била јако везана један за другог. Остали без породице, они су већ десетак година сами живели у Малом Мокром Лугу у Београду, а родом су из Краљева.

– Рекао ми је и да сваког јутра устају у 4, да сами себи доносе храну, да су им отац и мајка умрли, да су из Краљева али да тамо сада имају само неку даљу родбину… – испричала је Зорица.

На терену су још увек екипе хитне помоћи, полиција и ватрогасци и покушавају да извуку тело погинулог радника.

Подсетимо, потпорни зид на градилишту на месту некадашње америчке амбасаде обрушио је јутро око 8.30 сати, а настрадали радник је покушао да рукама заустави урушавање конструкције.

За то време, његов млађи брат стајао је на свега пет метара од њега и гледао ужасну несрећу, а само пуком срећом прошао је без икаквих повреда.

Тим поводом, градилиште су данас обишли заменик градоначелника Горан Весић, секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац и начелник Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић.

– Жао ми је што се ово десило, али такве се ствари, нажалост, дешавају, а на нама је само да поштујемо сва правила – рекао је Весић и додао да када се овакве ситуације догађају на градилиштима где су испоштоване све процедуре, може се само замислити шта може да се деси када процедуре нису испоштоване.

Парцелу старе амбасаде су у септембру 2016. године купиле израелске фирме „Yоши Аврахами“ и „Алмогим холдингс“, а рушење је почело средином прошле године.

– Не могу сада да разговарам, разумите околности несрећног случаја – рекао је директор компанија КМР Yосси Аврахами и Алмогим Холдингс Миша Марковић за „Блиц“, а потом је компанија издала званично саопштење у којем је изразила најдбуље жаљење због трагедије и поручила да ће бити на располагању породици за све оно што им је у овом тренутку неопходно.

Љубица Станковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар