Почетна » СУМЊИВА СМРТ У СРПСКОМ ПОРОДИЛИШТУ: Породила се превремено у Вишеградској, после три дана умрле и беба и мајка

СУМЊИВА СМРТ У СРПСКОМ ПОРОДИЛИШТУ: Породила се превремено у Вишеградској, после три дана умрле и беба и мајка

од admin
0 коментар

Нишлијка Ивана Костић (32) и њена беба Вера преминуле су под неразјашњеним околностима.

Несрећна жена, која је била у седмом месецу трудноће, због компликација је из Ниша упућена у ГАК Вишеградска у Београду, где се 25. јуна породила царским резом. Три дана касније беба је преминула, а убрзо за њом и мајка.

На Фејсбуку је формирана група „Правда за Ивану и Веру“, где се за смрт оптужују нишки лекари наводећи да је Ивана патила од ХЕЛЛП синдрома у трудноћи, да јој није дата адекватна терапија, те да су због тога почели да јој отказују јетра и бубрези.

 

Један од коментара написан је тако као да га је писао њен супруг Александар, али он то није хтео ни да потврди ни да демантује, док је Иванин отац Сибин само поручио:

– Истражите сами због чега су умрле моја ћерка и унука.

Директор КЦ Ниш Зоран Радовановић рекао је да им је на мејл стигла непотписана порука „примедба на рад лекара“:

– Порука се односила на наводне пропусте у збрињавању Иване Костић. Одмах сам наложио да се обави унутрашњи надзор и утврди да ли је заиста било пропуста наших лекара.

Горан Станојевић, заменик директора за хируршка питања, казао је да је Ивана примљена у ГАК у Нишу 21. јуна:

– Са бебом је било све у реду, али је код труднице постојала тромбоза вена јетре, тзв. Будд Цхиари синдром. Добила је терапију и 24. јуна пребачена у Вишеградску. Јавност ће бити упозната са извештајем комисије.

Министарство здравља упутило је инспекцију да утврди тачне узроке смрти.

 

Курир / М. М.

Можда ти се свиди

Оставите коментар