Почетна » Адвокат који је тужио Кесића је Гојковићев пајтос у превари

Адвокат који је тужио Кесића је Гојковићев пајтос у превари

од admin
0 коментар

 

Алексић је наводно кривичну пријаву поднео након Кесићеве последње емисије која се емитује на каналу “Нова С” због начина на који је говорио о актуелној ситуацији у Црној Гори, изборима и верским литијама.

Портал Нова.рс је ексклузивно још у мају известио о раним радовима покрајинског секретара за здравство и члана Кризног штаба Зорана Гојковића, који је свеоједобно фалсификовао лекарски налаз и предао га једној адвокатској канцеларији како би оправдали изостанак пред судом и спречили обустављање поступка који су водили против једне осигуравајуће куће.

БИРН је убрзо открио да је адвокат по чијем наговору је Гојковић издао лажни налаз и оверио га фалсификованим потписом и печатом свог колеге из КЦ Војводина, управо Немања Алексић. Осим што је један од познатијих адвоката у Новом Саду, Алексић је јавности знан и као заступник многих познатих личности, највише из света естраде, али и СНС фиункционера.

У време афере са Гојковићем, Алекићева канцеларија заступала је тад једног клијента у парници са осигуравајућим друштвом, а како се на једном претресу није појавио нико из Алексићеве канцеларије, поступајућа судија је, како то закон налаже, обуставила поступак, Како би пошто пото оправдао изостанак, Алексић је контактирао Гојковића који је његовој приправници издао лажно уверење да је на дан суђења пала и уганула зглоб, те да се због тога није појавила на суду.

 

Тужена осигуравајућа кућа, међутим, није седела скрштених руку, па су њихови инспектори покренули интерну истрагу и утврдили да спорног дана млада адвокатица уопште није била у КЦ Војводина на прегледу, као ни да лекар који је издао уверење није био на послу. Обавештена је полиција која је раскринкала случај и поднела кривичне пријаве против свих актера ове неуспеле преваре. С обзиром да је управо те године, новим законом отпочела примена инстутута одлагања кривичног гоњења (опортунитета), Алексић и Гојковић су се спасли поступка, уплаћивањем новца у добротворне сврхе.

У разговору за БИРН Алексић је тврдио да је цео случај „шупља прича“, а на питање зашто је уплатио новац у хуманитарне свхе, ако већ тврди да је невин, Алексић је одговорио да је то урадио „због осталих“. Он је додао и да је инсистирао да се иде на суд „јер је хтео за време оних жутих смрадова да докаже да је све намештено и да је све корупција Бојана Пајтића, његове хомосексуалне екипе, његове жене и корумпираних полицајаца“.

Инцидент са Јоргованкиним сином

Београдски медији известили су у септембру 2015. да је Немања Алексић напао сина гувернерке Народне банке Јоргованке Табаковић, након што је своје возило паркирао на месту резервисаном за његову канцеларију. Како су писали, покушај млађег Табаковића да се све заврши извињењем онемогућили су припадници Алексићевог обезбеђења који су га на послетку извукли кроз прозор из возила. Након што је случај пријављен полицији, против Алексића и његових чувара су поднете кривичне пријаве. Алексић је тада за Блиц најпре демантовао да се догодио било какав инцидент, а потом је искористио тренутак да саопшти да је “велики поштовалац Табаковићеве и СНС”.

Иван Милићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 + nineteen =