Почетна » Активиста Не давимо Београд који је нападнут на дан избора, поново на мети СНС батинаша

Активиста Не давимо Београд који је нападнут на дан избора, поново на мети СНС батинаша

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за одборника Не давимо Београд и коалиције МОРАМО, који је физички нападнут и на изборни дан 3. априла због спречавања вођења паралелних спискова од стране активиста Српске напредне странке, касно синоћ је поново био на мети истог батинаша.

Вучковићу су упућене језиве претње да неће жив доћи кући, а нападач га је чекао да изађе из продавнице у којој су се срели, све док се није појавила полицијска патрола. Нападач је познат полицији по насилничком понашању.

Подсетимо, Вучковић је 3. априла нападнут када је пришао групи СНС батинаша. Они су га окружили, затим вређали, да би га потом један од њих више пута ударио и избио му телефон из руке. Вучковић, на срећу, није претрпео теже повреде. Напад је и тада пријављен полицији која је изашла на лице места, али није привела нападача, који је чак ушао у бирачко место. Ово је био само један од бројних физичких напада на политичке активисте који су забележени током изборног дана.

“Да је полиција тада реаговала и да је нападач кажњен можда данас не би прогонио нашег кандидата за одборника. Недопустиво је да насиље буде начин политичке борбе, а толерисањем оваквог понашања полиција нам управо то говори.” – поручио је Добрица Веселиновић и додао да ће правни тим покрета Не давимо Београд искористити све механизме у гоњењу нападача. Очекујемо да он буде пронађен и процесуиран у најскоријем року.

Позивамо све опозиционе организације и организације цивилног друштва да осуде напад на кандидата за одборника покрета Не давимо Београд и уједно се захваљујемо свима на подршци.

Више о нападу 3. априла

Напад на кандидата за одборника Не давимо Београд и МОРАМО

Снимак напада 3. априла

Снимак напада на Милоша Вучковића, кандидата за одборника на градским изборима испред покрета Не давимо Београд и коалиције МОРАМО

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × 1 =