Почетна ОсталоХроника Амал и Џорџ Клуни нуде помоћ узбуњивачу Обрадовићу

Амал и Џорџ Клуни нуде помоћ узбуњивачу Обрадовићу

од admin
0 коментар

 

Адвокат Гајић је ову инфромацију потврдио за БИРН и навео да припрема извештај о току поступка против Обрадовића, који ће ускоро послати фондацији.

Адвокат Владимир Гајић, бранилац Александра Обрадовића, поднео је Апелационом тужилаштву у Београду Приговор због неправилности и незаконитог рада Тужилаштва за Високотехнолошки криминал (ВТК) и затражио да се укине ознака тајне са предмета у поступку против узбуњивача из Крушика.

“Овај кривични поступак од самог почетка карактеришу неправилности у раду тужиоца за високотехнолошки криминал. Тужилаштво до скоро није омогућило увид окривљеном и његовом браниоцу у ниједан доказ на основу којег тужилаштво терети окривљеног по основу сумње да је извршио кривично дело које му се ставља на терет. Изузев списа предмета који су браниоцу дати на увид и копирање у октобру 2019.године и који су сви као документи настали на дан хапшења осумњиченог, све до 5 октобра 2020.године када је тужилаштво било спремно да браниоцу омогући делимичан увид у доказе, о чему говори чињеница да је бранилац тек 6 октобра 2020.године предао молбу за копирање списа предмета, тужилаштво скоро годину дана није испунило своју основну обавезу према окривљеном која се односи на прво окривљеног да се упозна са доказима који га терете”, навео је Гајић у писаном саопштењу.

Милица Чуле     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар