Почетна » Амфилохије о отмици и владики Стефану: Он да отвара Храм?

Амфилохије о отмици и владики Стефану: Он да отвара Храм?

од admin
0 коментар

 То је током своје посете Београду учинио и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је обавестио патријарха СПЦ да је упознат са наводима о отмици у коју је умешан владика Стефан, уједно упитавши Иринеја какво је његово мишљење о овој афери.

Како сазнаје Нова.рс, Иринеј је рекао како не верује да је владика Стефан умешан у отмицу студента Марка Жаркова.

Након разговора двојице црквених великодостојника, Амфилохије је обишао радове на Храму Светог Саве, а том приликом се појавио и владика Стефан Шарић.

Како наводе извори нашег портала, владика је без одобрења објавио фотографију са Амфилохијем на друштвеним мрежама.

“Он је покушао да се искористи популарност коју тренутно ужива Амфилохије и да покаже како је наводно све у реду, те да њега не дотичу приче о отмици, иако је реч о веома озбиљним оптужбама. Митрополит се зачудио кад је сазнао да је објављена фотографија, рекавши да је злоупотребљено његово присуство и да је поменута слика објављена без његовог знања”, наводе извори нашег портала.

Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешина Храма Светог Саве, умешан је у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке.

У чуду кад је чуо да ће Стефан бити домаћин на отварању Храма Светог Саве

Извори нашег портала истичу да је током разговора Амфилохије предлагао патријарху Иринеју да Сабор СПЦ, који није одржан више од годину дана, буде обједињен са манифестацијом освећења Храма Светог Саве у октобру.

“Митрополит је такође изразио чуђење због тога што ће домаћин да буде владика Стефан, особа коју оптужују за отмицу”, наводи извори Нова.рс близак врху СПЦ.

Како сазнаје наш портал, Сабор Српске православне цркве се неће одржати у 2020. години, а као најреалнији термин помиње се мај 2021. години.

“Уколико случај владике Стефана до тада не нађе пред надлежним државним и црквеним инстанцама, онда је реално очекивати да неко од епископа покрене то питање на Сабору и да се ту одлучује од судбини Стефана Шарића. Ипак, ми се надамо да ће ова афера доћи раније на дневни ред”, поручује наш извор.

Подсетимо, ово је био први сусрет патријарх Иринеја и митрополита црногорско приморског Амфилохија Радовића, након парламентарних избора у Црној Гори. Поред разговора о епископу Стефану Шарићу, два црквена великодостојника су дискутовала и о новој црногорској власти, као и договору Београда и Приштине, који је постигнут у Вашингтону.

 

Ратко Фемић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар