Почетна » „БАЦИЋУ ТЕ И ПОБИТИ ДРУГОВЕ“ Мушкарци отели и брутално тукли два дечака у Раковици

„БАЦИЋУ ТЕ И ПОБИТИ ДРУГОВЕ“ Мушкарци отели и брутално тукли два дечака у Раковици

од admin
0 коментар

Дечја игра претворила се у претње смрћу и крвничко иживљавање над петорицом дечака када су их прошлог уторка у београдском насељу Раковица отела и мучила двојица мушкараца.

– Четворица другара и ја бацали смо са пасареле шљунак на пут. Мој друг Д. Л. (13) бацио је камен у жбун када се проломио лавеж. Уплашили смо се да ће нас пси појурити и почели смо да бежимо. Моји другови Н. Ј. (12), Д. Г. (13) и В. Г. (12) отрчали су пре Д. Л. и мене, и у једном часу смо помислили да смо безбедни. Међутим, у том моменту осетио сам удар у ногу и видео ретровизор поред главе. Црни комби је кренуо на мене. Бацио сам се у жбуње, да ме не прегази – прича нам и сада узбуђен Н. М. (13).

Pasarela na kojoj je nasilnik pretio dečaku da će ga baciti dole

Пасарела на којој је насилник претио дечаку да ће га бацити доле

Из комбија је излетео мушкарац и шчепао двојицу дечака.

– Шамарао нас је и урлао: „Што гађате кров!“ Покушали смо да му објаснимо, али удараца је било све више. Тада се појавио отац човека који нас је тукао – описује дете страхоте које је преживело.

Силеџија их је зграбио за руке и спустио на пасарелу.

– Мислио сам да ће нас бацити керовима. Уместо тога, тукао нас је песницама и шамарао. Шутнуо ме је. Тада су нас раздвојили – говори Н. М. и показује модрице и ожиљке.

Његовог друга убацили су у комби како би их одвео до тројице дечака који су побегли. Н. М. је остао сам са старијим насилником на пасарели.

– Нагнуо ме је изван ограде пасареле, висио сам. Он је викао: „Сад ћу да те бацим, да ти побијем другове“. Ноге су ми се одсекле – прича дечак који је већ био крвав.

Насилник га је тукао и испитивао где су му другови, све док се комби није вратио.

– Син се вратио са Н. Ј. и Д. Г., али су му Д. Л. и В. Г. побегли – прича Н. М., који је, као и остала деца, имао телефон, али се од претњи није усудио да позове помоћ.

Насилници су тада позвали полицију у намери да пријаве „малолетне индијанце“. Дечацима су дали флашу воде да оперу крв пре него што стигне патрола.

– Син је увео у комби Н. Ј. и мене. Хтео је да га одведемо до В. Г. иако смо понављали да не знамо где живи. Возио нас је из улице у улицу, а мене слао да тражим кућу, под претњом да ће ми „убити друга, оца и мајку, ако се не вратим за пет минута“ – проживљава опет дете ову страшну претњу.

– Висио сам, а он је викао: „Сад ћу да те бацим, да ти побијем другове“…

Када су коначно пронашли кућу, млађи силеџија је натерао дечака да дозове В. Г.

– Са В. Г. је била његова тетка, и није хтела да га остави када јој је син рекао да нас полиција тражи због „штете коју смо направили“ – каже Н. М.

Троје деце, насилник и жена стигли су комбијем до пасареле где их је већ чекала патрола. Преплашени дечаци нису схватали да им је полиција заправо спас.

– И Д. Л. се за то време вратио. Одвојили су нас петорицу и позвали наше родитеље – каже дечак који је до краја остао уз своје другове.

Mesto gde je dečak prebijen

Место где је дечак пребијен

Пошто су се деца коначно избавила из руку насилника, кренуо је пакао њихових родитеља.

– Мислио сам да ме зову јер су малишани направили неку глупост. Пао ми је мрак на очи чим сам изашао из кола и угледао своје пребијено дете – прича отац дечака Н. М.

Насилници су одмах ухапшени, али су сутрадан пуштени и против њих ће бити поднете пријаве за лишавање слободе и насилничко понашање.

СВА ДЕЦА ИМАЈУ НОЋНЕ МОРЕ

Родитељи који су са децом отишли у Полицијску станицу у Раковици да дају изјаве једва су сачували прибраност.

– Полиција је морала да савлађује очеве када су ту двојицу насилника увели у станицу. Сва деца имају ноћне море, плакали су и повраћали од траума. Не могу да спавају, да једу – рекла нам је мајка Н. М.

Деца су из полицијске станице упућена код лекара.

Дуња Тулимировић    Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар